Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. 

Dryckesprofilen Alf Tumble

Han blev utsedd till Årets Dryckesprofil 2016 och är sommelier, vinskribent och författare, men även dj. Och nu vill han sprida en mindre snobbig vinkultur genom boken ”Vin – så funkar det”. 

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare.

Sveriges Mästerkock 2016

Mat är det bästa hon vet. Hon tänker alltid på mat, drömmer till och med om tjusiga uppläggningar, men till vardags driver hon en klädbutik i Uppsala. Här berättar Catarina König om sin passion och hur hon blev Sveriges Mästerkock 2016.

Intresset för mat började gro redan som barn. Catarinas mamma lät henne sitta på diskbänken och hjälpa till med maten. Hon älskade att pilla, smaka och testa själv. Familjen hade ofta middagsgäster så Catarina fick tidigt smak för festmat.

Taggar 

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov, Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa…

Eldsjälen Johan Åkerberg

Han har rest mycket, är extremt nyfiken och har ätit det mesta – till och med levande bläckfisk. Vi träffade den modige och entusiastiske kocken Johan Åkerberg och pratade om sydkoreansk mat, bulgariska musslor och om den heta trenden att röka mat.

Mer på grapevine.se

Vinnare av boken "52 soppor"

I sista numret av Grapevine.se ( Nr.4 2015) skrev vi om en tävling, där vi delade ut kokboken "52 soppor" av Ylva Bergqvist. Vinnarna med de bästa motiveringarna till varför man ville få denna kokbok är nu utsedda. Grattis säger vi till: Birger Söderqvist, Stockholm Mia Ullestad, Högsäter Hans

Tommasi Grappa Amarone della Valpolicella Ca' Florian

Fyllig och smakrik Grappa från Tommasi's mest prestigefulla Amarone "Ca Florian".

Grillad ananas med kokosparfait

En mumsig efterrätt signerad mästerkocken Ludvig Brydolf