Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser!
Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda - fullspäckad med recept, livstilsreportage med rekommenderade drycker till. I Grapevine presenterar vi också våra nyheter på Systembolaget, vi skriver om mat och vin i kombination och lär dig mer om olika vinländer, druvsorter och tillverkningsprocesser. Prenumerationerna är gratis.För att få prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post och vår tryckta tidning Grapevine måste du ha fyllt 25 år. Anmäl dig via formuläret nedan. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

En smaskig smörgås med den klassiska smakkombon av betor, chèvre och valnötter.