Mingelfest i rosa!

Bjud på mingelfest i det lilla formatet. Med enkla medel kan du fixa både söta och salta munsbitar som känns både lyxiga och generösa. Här hittar du recept och tips för att lyckas med festen. 

Om du vill att gästerna ska mingla är det viktigt att servera tilltugg som är enkla att äta på stående fot. Pågår minglet under några timmar bör du räkna med 2–3 tilltugg i timmen per gäst. Har du helkvällsmingel kan du beräkna ungefär 10 tilltugg per gäst. Ladda upp med flera olika sorters snittar och fyll ut med oliver, chips, ostar, bröd, nötter, frukt och crostini med tapenade och andra goda röror. Vill du ha något mer matigt kan du komplettera med lite olika charkuterier på en skärbräda eller varför inte laxrulle med västerbottensost.

Bubblor är fest
Rosé hör våren till och när det är fest är det roligt att bjuda på bubbel, så varför inte servera mousserande rosévin? Låt till exempel dina gäster charmas av nyheten Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Alla vill ha något gott i glaset, men det är inte alla som dricker alkohol. Arc-en-Ciel är ett torrt, fräscht mousserande rosévin som både är festligt och alkoholfritt.

Så håller du vinet kallt
Mousserande vin smakar som bäst kylskåpskallt, det vill säga vid 6–8° och Black Tower Sparkling Ice Rosé kan med fördel avnjutas ett par grader kallare. Servera därför vinet med rejält med is och håll flaskorna kylda i en champagneskål, vinkylare eller i en zinkbalja mellan påfyllningarna. Ställ vinet i kylskåpet 2–3 timmar före servering så riskerar du inte att bjuda gästerna på för varmt vin.

Snabbkyla vin
Har du glömt att kyla vinet? Lugn, du kan snabbkyla det i frysen på trekvart. Är det riktigt bråttom är en beprövad metod att blöta hushållspapper, vira det runt vinflaskan och lägga in i frysen. Då blir vinet svalt på en kvart! Men glöm inte flaskorna inne i kylan – en flaska bubbel fryser vid cirka 4 minusgrader. Alkoholfritt kyls ännu snabbare. 
 

Text: Elisabet Widell Foto: Mattias Södermark

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Grillade räkor med kycklingspett

Serverade med chiliaioli och syrad rödlöksallad.