Premiumpicknick

Glöm vissen pastasallad och ljummet vin. Fyll istället picknickkorgen med bubbel och härliga delikatesser. Det är enklare än du anar att sätta en rejäl guldkant på din utomhusmåltid!

Grilltider

Äntligen är grillsäsongen igång och enligt flera trendrapporter kommer vi att lägga biffen åt sidan i sommar. Vi hakar på trenden och bjuder här på tre härliga grillrecept med fokus på fisk och grönt. Dessutom tipsar vi om vin som gör grillkvällen komplett.

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada.

Mingelfest i rosa!

Bjud på mingelfest i det lilla formatet. Med enkla medel kan du fixa både söta och salta munsbitar som känns både lyxiga och generösa. Här hittar du recept och tips för att lyckas med festen. 

Burgers & Wine

Den gamla skräpmaten hamburgare har de senaste åren seglat upp som riktig finmat och idag serveras burgare på var och varannan gourmetrestaurang. Men hur gör man en högklassig burgare hemma i köket och vad passar bäst att dricka till?

En vällagad hamburgare är svår att motstå. Men hur gör man en perfekt hamburgare?

Hine Hot Apple

Glögg i all ära, men varma drycker kan vara så mycket mer. Här föreslår vi en het cognacdrink med äppeljuice och kanel. Underbart vid kylslagna höst- och vinterkvällar. 

5 cl Hine Rare VSOP Cognac
10 cl äppeljuice
1–2 kanelstång

Värm upp äppeljuicen med en bit kanelstång. Ställ det åt sidan och låt det dra 5–10 min. Värm upp igen, tag bort från värmen och tillsätt Hine Rare VSOP Cognac.  Servera i glas med tjocka väggar och garnera gärna med kanelstänger.

I gott sällskap: Avec

Att servera choklad till avec är ingen nyhet, men visste du att det bästa sällskapet till chokladasken är rom? Hemligheten är att rom oftast har en lite söt karaktär med toner av vanilj som påminner om smaken hos kakao.

VUXNA SMAKER

Angostura Rom 1919

Balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär och viss sötma, inslag av torkad frukt, mandelmassa, örter, vanilj och arrak. pris 389 kr, 700 ml art nr 504.

När 1+1 blir 3

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap.

Skaldjursfest!

Äntligen är det skaldjursäsong. Oavsett om du väljer hummer, musslor, räkor eller krabba så skänker skaldjur alltid en känsla av fest och vad passar då bättre än ett mousserande vin? Låt oss presentera en italiensk pärla.

Nu när almanackan slagit om till september är det högsäsong för havets läckerheter. Höjdpunkten är hummerpremiären, men just nu finns det andra finfina skaldjur i matbutikernas fiskdiskar. Och de är lätta att variera. Ät skaldjuren som de är, grillade med en god sås eller i en mustig gryta.

Portugals skafferi

Böljande kullar och pittoreska byar – Portugals största region fängslar verkligen. Alentejo är omtalat för sina goda viner och sitt rustika kök, men känns trots detta oförtjänt bortglömt. Följ med på en resa till Portugals hemliga skafferi.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Black Tower Rivaner

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Kantarelltoast - Guldläge!

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!