284 recept hittade

Mule of Finland

Överraska gästerna med en finsk variant av den trendiga Hollywooddrinken Moscow Mule. 

Tom's pickle

Fläderblom, honung och friskt vitt vin – Tom's pickle är en drink som oavsett årstid för tankarna till våren och sommaren. 

Tom of Vesper

Pröva något nytt och spännande som cocktail gjort på tre ikoniska ingredienser – Tom of Finland, prisbelönad gin och legendarisk fruktlikör. 

Tom Collins of Finland

Börja middagen med en finsk variant av den anrika långdrinken Tom Collins. Friskt sötsurt och gott! 

Cranberry winter fizz

Börja festen med en elegant och vintrig cocktail. Vill du göra den ännu festligare toppar du drinken med en god champagne, till exempel Beaumont des Crayères Grand Réserve Brut NV (art nr 7891, 219 kr).

Julköttbullar

Vad är ett julbord utan köttbullar? De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med juliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.

Torskrygg med rotselleripuré och honungs- och ingefärssky

Smakrik och lyxig rätt där fisken ska tillagas precis före servering. Fantastiskt gott till ett glas Terroir Riesling Roter Hang.

Glögg med guldkant

En smakrik rödvinsglögg med lätt citrussmak och toner av lakrits i eftersmaken. Får du inte tag på Angostura Orange kan du ta några stänk Angostura Bitter och en extra apelsin.

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.

Vitvinsglögg med Tommasi

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Rårakor med citronkräm och löjrom

Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.

Hasselbackspotatis med romröra

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Laxtartar med sojamajonnäs

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.