318 recept hittade

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Ett magiskt veganskt recept hämtat ur Therese Elgquists färgsprakande kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta). Rödriset har en fyllig, lite nötig smak och behöver koka i minst 40 minuter.

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.

Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Kryddsmör med Angostura och rödlök

Angostura Bitter sätter extra piff på det här härliga smöret som är gott till grillat kött, fågel och grönsaker.

Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.

Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.

Grillad caesarsallad

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Få saker är så gott som en fin grillad entrecote och ett glas rött vin. Här serverar vi köttbiten med ett gott och lite salt kryddsmör och fräscha tillbehör.

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.

Kycklingspett med sriracha och matvetesallad med mellon och avokadokräm

Lätt att grilla och de milda smakerna uppskattas av såväl stora som små. Frisk matvetesallad med en len avokadokräm blir gott till spetten. 

Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Vårligt tilltugg som både är fräscht och gott.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Duorum Vintage Port

Ett komplext och fylligt portvin

Pot au feu på kyckling

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.