Ananas och citonsorbet

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Enkel och fräsch efterrätt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 små ananaser
½ l citron sorbet

Gör så här

1. Börja med att skära av topparna på alla ananaser.

2. Gröp ur ananasen och hacka upp innehållet. Lägg ner citronsorbet och ananasköttet i en matberedare och blanda väl.

3. Lägg över den färdiga glassen i anansen och servera direkt. Variera med att servera olika bär som dekoration.

4. Det går även att frysa ner glassen. Förslut varje ananas i en påse så det inte bildas iskristaller.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Jessica Boklund, Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Kyrö Napue Seabuckthorne Sour

Gindrinkar gjord på premiumråvaror är trendigt. Här har vi en sötsyrlig variant på havtorn och prisbelönad gin.