Ananas och citonsorbet

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Enkel och fräsch efterrätt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 små ananaser
½ l citron sorbet

Gör så här

1. Börja med att skära av topparna på alla ananaser.

2. Gröp ur ananasen och hacka upp innehållet. Lägg ner citronsorbet och ananasköttet i en matberedare och blanda väl.

3. Lägg över den färdiga glassen i anansen och servera direkt. Variera med att servera olika bär som dekoration.

4. Det går även att frysa ner glassen. Förslut varje ananas i en påse så det inte bildas iskristaller.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Rårakor med citronkräm och löjrom

Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.