Ananas och citonsorbet

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Enkel och fräsch efterrätt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 små ananaser
½ l citron sorbet

Gör så här

1. Börja med att skära av topparna på alla ananaser.

2. Gröp ur ananasen och hacka upp innehållet. Lägg ner citronsorbet och ananasköttet i en matberedare och blanda väl.

3. Lägg över den färdiga glassen i anansen och servera direkt. Variera med att servera olika bär som dekoration.

4. Det går även att frysa ner glassen. Förslut varje ananas i en påse så det inte bildas iskristaller.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Patrón Reposado Tequila

Ekfats lagrad tequila

Smördegsknyten med marinerade jordgubbar

En smarrig och fräsch efterrätt med frasig smördeg, tequilamarinerade jordgubbar och tequila anglaise. Receptet är komponerat av mästerkocken Ludvig Brydolf.