Ananas och citonsorbet

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Enkel och fräsch efterrätt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 små ananaser
½ l citron sorbet

Gör så här

1. Börja med att skära av topparna på alla ananaser.

2. Gröp ur ananasen och hacka upp innehållet. Lägg ner citronsorbet och ananasköttet i en matberedare och blanda väl.

3. Lägg över den färdiga glassen i anansen och servera direkt. Variera med att servera olika bär som dekoration.

4. Det går även att frysa ner glassen. Förslut varje ananas i en påse så det inte bildas iskristaller.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.