Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg som passar extra bra till en kall öl. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 paket halloumi (250 g)
1 paket bacon (120 g)
olja till stekning
svartpeppar
cocktailpinnar

Gör så här
  1. Skär osten i 16 bitar. Klipp baconet i långa strimlor, dela tvärsöver.
  2. Linda en strimla bacon runt varje ostbit och stek hastigt med baconskarven ner mot stekpannans botten. Vänd och stek runtom.
  3. Trä de stekta bitarna på varsin cocktailpinne, peppra och servera.

Mer på grapevine.se

Expert på champagne

Maya Samuelsson är sommelier och expert på mousserande vin. Hon undervisar på familjeföretaget Vinkällan och tipsar om vin i TV4. Här berättar hon hur det hela började – att vin har funnits i hennes liv sedan barnsben. Maya var bara ett halvår gammal då hon besökte sin första vingård och redan i

Bouillabaisse med rouille

Oh la la, fransk matlagningskonst när den är som bäst. Bouillabaisse betyder koka och sänka på franska och mot slutet sänks värmen på grytan, så att fisk och skaldjur behåller sin fina konsistens. ​