Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
150°

En älskad favorit för många ackompanjeras av en senapskräm med sting och söta tomater. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g oxfilé

8 potatisar, tärnade

smör

olivolja

salt, nymalen svartpeppar

1/2 tsk rökt paprikapulver

2 gula lökar, finhackade

1 dl lättöl

Senapskräm

1 dl crème fraiche

1 msk engelsk senap

 

Tomater

1 ask romanticatomater

olivolja

acaciahonung

2 tsk timjan, färsk eller torkad

 

Tillbehör

4 äggulor

1 ask krasse

1 dl färskriven pepparrot

Tips 

Oxfilén går bra att byta ut mot entrecôte eller annat nötkött.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung, strö över timjan. Ställ in i ugnen på 150 grader i 30-40 min.

2. Blanda ihop crème fraiche och senap. Putsa oxfilén och skär i stora kuber.

3. Skölj den tärnade potatisen och låt rinna av. Stek potatisen i smör och olja tills den får fin färg och är färdig. Krydda med salt, peppar och rökt paprikapulver.

4. Fräs samtidigt löken i smör i en annan panna tills den mjuknar och får lite färg. Salta och peppra och slå på öl. Låt det koka in.

5. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i het panna. Salta och peppra.

6. Fördela kött, potatis och lök på fyra tallrikar med varsin äggula. Klipp över krasse och servera med tomater, senapskräm och pepparrot.

Mer på grapevine.se

Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser! Anmäl dig nu! Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda.

Guaccamole med bluecheese

Smakrik guaccamole på annorlunda vis.