Blue Cheesecake med färska bär

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer

En dessert med vuxen smak från blåmögelost, mascarpone och honung – toppad med färska syrliga bär. Mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör
8 digestivekex
200 g blåmögelost (Saint Agur eller gorgonzola)
1 dl mascarpone
1 msk honung
1 dl lättvispad grädde
2 dl färska bär t ex hallon, blåbär och nektarin

Gör så här

1. Smält smöret och mixa det med kexen, låt stelna i kyl i ca 1 timme eller längre. Nyp ihop till stora kaksmulor.

2. Mixa blåmögelost med mascarpone, honung och blanda till sist ner den lättvispade grädden.

3. Varva i glas med kaksmulorna och låt stelna i kylen. Toppa desserten med färska bär precis före servering

Mer på grapevine.se

Vin till fisk och skaldjur?

Skaldjur är lite speciellt, här råder sötma fast man ofta förknippar havets läckerheter med sälta. Köttet i sig har nämligen en viss sötma. Därför passar mousserande, vitt eller rosévin av typen ”friskt och fruktigt”. Exempel på sådana viner är Gancia Prosecco Brut (mousserande), Chablis l’

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.