Blue Cheesecake med färska bär

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer

En dessert med vuxen smak från blåmögelost, mascarpone och honung – toppad med färska syrliga bär. Mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör
8 digestivekex
200 g blåmögelost (Saint Agur eller gorgonzola)
1 dl mascarpone
1 msk honung
1 dl lättvispad grädde
2 dl färska bär t ex hallon, blåbär och nektarin

Gör så här

1. Smält smöret och mixa det med kexen, låt stelna i kyl i ca 1 timme eller längre. Nyp ihop till stora kaksmulor.

2. Mixa blåmögelost med mascarpone, honung och blanda till sist ner den lättvispade grädden.

3. Varva i glas med kaksmulorna och låt stelna i kylen. Toppa desserten med färska bär precis före servering

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Greenall's BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Polenta med vitlöksfräst svamp

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.