Blue Cheesecake med färska bär

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer

En dessert med vuxen smak från blåmögelost, mascarpone och honung – toppad med färska syrliga bär. Mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör
8 digestivekex
200 g blåmögelost (Saint Agur eller gorgonzola)
1 dl mascarpone
1 msk honung
1 dl lättvispad grädde
2 dl färska bär t ex hallon, blåbär och nektarin

Gör så här

1. Smält smöret och mixa det med kexen, låt stelna i kyl i ca 1 timme eller längre. Nyp ihop till stora kaksmulor.

2. Mixa blåmögelost med mascarpone, honung och blanda till sist ner den lättvispade grädden.

3. Varva i glas med kaksmulorna och låt stelna i kylen. Toppa desserten med färska bär precis före servering

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Santa Tresa Capoccia Red

Klimatkompenserat vin från soliga Sicilien

Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

En älskad favorit för många ackompanjeras av en senapskräm med sting och söta tomater.