Blue Cheesecake med färska bär

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer

En dessert med vuxen smak från blåmögelost, mascarpone och honung – toppad med färska syrliga bär. Mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör
8 digestivekex
200 g blåmögelost (Saint Agur eller gorgonzola)
1 dl mascarpone
1 msk honung
1 dl lättvispad grädde
2 dl färska bär t ex hallon, blåbär och nektarin

Gör så här

1. Smält smöret och mixa det med kexen, låt stelna i kyl i ca 1 timme eller längre. Nyp ihop till stora kaksmulor.

2. Mixa blåmögelost med mascarpone, honung och blanda till sist ner den lättvispade grädden.

3. Varva i glas med kaksmulorna och låt stelna i kylen. Toppa desserten med färska bär precis före servering

Mer på grapevine.se

Italiensk själ – chilensk jord

Historien om vinhuset Viña Canepa går tillbaka till 30-talet, men berättelsen börjar egentligen redan 1914. Här berättar vi hur en ung italiensk man blev en av Chiles viktigaste vinproducenter och presenterar ett nytt och gott chilenskt vin. Samma år som första världskriget bröt ut lämnade den 15-

Hummer crostini

En lyxig aptitretare med smak av färskost, chili, koriander och lime.