Flankstek med härligt gröna bönor

Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr flankstek

2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar

Tips 

Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.

2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.

4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.

5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

B By Black Tower

Nylansering i ordinarie sortiment!

Lammkotletter i ugn med provencalsk touche

Steka i ugn är ett bekvämt sätt att tillaga kött. Rätt innertemperatur på köttet är den enkla tumregelen för att få en riktigt saftig och god rätt.