Flankstek med härligt gröna bönor

Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr flankstek

2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar

Tips 

Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.

2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.

4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.

5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Lammstek med sparris

En smakrik rätt komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson. Serveras med salsa verde med mynta och stekta citroner.