Gino

Tid 
30 Minuter
Antal 
6

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett

Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %

Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad
eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden
löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist
chokladen. Ställ kallt.

2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till
garnering, hacka resten grovt och blanda med
nötter, limeskal och kokoschips.

3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i
stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem
på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.

4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel
och myntablad. Servera med chokladkrämen

Mer på grapevine.se

Vinnare utsedd i Angostura® Global Cocktail Challenge

I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kom världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigefulla titeln och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det var den åttonde gången som Angostura höll sin Angostura® Global Cocktail Challenge! Varje finalist har kämpade sig igenom hård konkurrens, totat 287 tävlande från 36 olika länder, där de bästa gick vidare till den stora Globala finalen i Trinidad och Tobago.

Tommasi Grappa Amarone della Valpolicella Ca' Florian

Fyllig och smakrik Grappa från Tommasi's mest prestigefulla Amarone "Ca Florian".

Paj med lax och sparris

Rökt lax och fräsch grön sparris toppad med kapris och dill