Gino

Tid 
30 Minuter
Antal 
6

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett

Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %

Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad
eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden
löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist
chokladen. Ställ kallt.

2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till
garnering, hacka resten grovt och blanda med
nötter, limeskal och kokoschips.

3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i
stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem
på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.

4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel
och myntablad. Servera med chokladkrämen

Mer på grapevine.se

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa… João P. Ramos är färgblind men har ett

BBQ-ribs med smokey sauce

Grillade revbensspjäll är något av det bästa som finns. Steker man dem i ugnen först går det sedan kvickt att få fin yta på grillen.