Gino

Tid 
30 Minuter
Antal 
6

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett

Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %

Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad
eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden
löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist
chokladen. Ställ kallt.

2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till
garnering, hacka resten grovt och blanda med
nötter, limeskal och kokoschips.

3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i
stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem
på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.

4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel
och myntablad. Servera med chokladkrämen

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Tom of Vesper

Pröva något nytt och spännande som cocktail gjort på tre ikoniska ingredienser – Tom of Finland, prisbelönad gin och legendarisk fruktlikör.