Glasnudelsallad med mango och räkor

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime 
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Tips 

För ett vegetariskt alternativ - byt ut räkorna mot sesampanerad tofu.

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

Mer på grapevine.se

3 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför tre rieslingviner från olika tyska regioner.Här kan du även lada ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova de tre vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger

Greenall's BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.