Glasnudelsallad med mango och räkor

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime 
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Tips 

För ett vegetariskt alternativ - byt ut räkorna mot sesampanerad tofu.

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Jessica Boklund, Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Ramos Reserva

Fruktig och kryddigt vin från Portugal

Aprikos och roquefortsnittar

Den här goda och glutenfria snitten är ett snabbt fixat tilltugg till festen. Sötman från de torkade aprikoserna passar fint ihop med ädelostens sälta.