Glasnudelsallad med mango och räkor

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime 
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Tips 

För ett vegetariskt alternativ - byt ut räkorna mot sesampanerad tofu.

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.