Glasnudelsallad med mango och räkor

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime 
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Tips 

För ett vegetariskt alternativ - byt ut räkorna mot sesampanerad tofu.

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

Mer på grapevine.se

Upptäck Champagne

Förtrollande vindalar, charmiga småstäder och kulinariska höjdpunkter. Följ med på en resa till mytomspunna Champagne där vi besöker champagnehuset Beaumont des Crayères och får lära oss mer om den ädlaste av alla drycker. Det är höst när vi besöker Champagne. Landskapet är mjukt böljande och

Napue Berry Punsch

Fira Finland med en god och läskande drink på nordisk gin och svenska bär!