Gratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Kräftor från havet med smör av chili, citron och rostad sötmandel.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 havskräftor

2 röda chilifrukter
150 g rumstempererat smör
6 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
50 g sötmandel
1 citron
1 äggula
1 msk olivolja
Färsk oregano till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C. Dela havskräftorna på längden och placera dem i en långpanna.

2. Hacka och rosta mandlarna i en torr panna.

3. Mixa olivolja, hackad chili, vitlök, äggula, torkad oregano och saften samt rivet skal av en citron i en bunke. Klicka ner smöret lite i taget och blanda slutligen ner mandlarna.

4. Bred smöret över kräftorna och gratinera dem på det översta läget i ugnen i ca 7 minuter.

5. Ös dem med smöret i pannan och gratinera ytterligare i 5 minuter. Garnera med färsk oregano och servera med nybakat bröd och Västerbottenost.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Patrón Silver Tequila

Favoriten bland världens tequilakonnässörer

BLT-sandwich

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.