Gratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Kräftor från havet med smör av chili, citron och rostad sötmandel.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 havskräftor

2 röda chilifrukter
150 g rumstempererat smör
6 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
50 g sötmandel
1 citron
1 äggula
1 msk olivolja
Färsk oregano till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C. Dela havskräftorna på längden och placera dem i en långpanna.

2. Hacka och rosta mandlarna i en torr panna.

3. Mixa olivolja, hackad chili, vitlök, äggula, torkad oregano och saften samt rivet skal av en citron i en bunke. Klicka ner smöret lite i taget och blanda slutligen ner mandlarna.

4. Bred smöret över kräftorna och gratinera dem på det översta läget i ugnen i ca 7 minuter.

5. Ös dem med smöret i pannan och gratinera ytterligare i 5 minuter. Garnera med färsk oregano och servera med nybakat bröd och Västerbottenost.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Fettuccine med kyckling och salvia- och valnötspesto

Kombinationen kyckling, salvia, valnötter och nykokt pasta är utsökt. Lägg därtill sälta från sidfläsk och en pigg örtig smak från friterad salvia och du har en oslagbar festrätt!