Grillad lammentrecôte med lättstuvad spetskål

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Kål i alla dess former är inte bara trendigt, det är fantastiskt gott också. Särskilt när den stuvas lätt och serveras ljummen till en bit grillat lamm!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-700 g lammentrecôte

750 g kål, gärna spetskål
50 g smör
1 dl mjöl
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1,5 tsk salt
0,5 dl finhackad dill
lite olivolja

Gör så här

Lättstuvad spetskål:

1. Skär kålen i grova bitar, koka den i några minuter med salt.

2. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i ett durkslag.

3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och blanda till en smet.

4. Häll på mjölken och grädden. Låt detta småputtra i ca 10 min tills stuvningen har tjocknat.

5. Tillsätt yoghurt, salt och peppar. Lägg sist i spetskål och dill.

Lammentrecôte:

1. Grilla på medelhög värme i ca 3 minuter per sida.

2. Krydda med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Klimatcertifierat vin

Hänsyn till miljöpåverkan handlar inte bara om bekämpningsmedel och att tänka ekologiskt. I takt med att allt fler blir medvetna om klimatförändringarna ökar också efterfrågan på klimatcertifierade viner.

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser.