Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Antal 
4

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

3 dl gröna ärtor, frysta
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ l fiskbuljong
3 dl grädde
½ citron, saften
smör, salt och peppar
2 dl champagne eller prosecco
smörgåskrasse eller shisokrasse
1 dl sjökorall (kan uteslutas)
8 pilgrimsmusslor
rapsolja, kallpressad

Gör så här

1. Fräs den finhackade löken och vitlöken i lite smör. Lägg i ärtor och rör om. Tillsätt 1 dl champagne, fiskbuljong och grädde. Låt sjuda i 10 minuter.

2. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila soppan genom finmaskig sil.

3. Grilla pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidor. Salta och peppra.

4. Skumma den varma soppan med mixerstav.

5. Portionera ut soppan i djupa tallrikar. Lägg i musslor, sjökorall och krasse. Droppa resten av champagnen över soppan samt några droppar kallpressad rapsolja. Servera.

Mer på grapevine.se

Ge bort ett vin i present? En baggis!

Känner du igen dig när du på väg hem på middag till dina vänner letar upp en lagom använd vinpåse för att transportera din flaska i? Du funderar och försöker minnas om det faktiskt är så att du fått den guldiga påsen av just familjen Andersson som du nu ska till. Varför skämmas för att återanvända

Prado Rey Rosado Barrica

Härligt rosévin från Prado Rey!

Lammrostbiff i ugn med råstekt sparris

 Lammrostbiff direkt från ugnen, med ljuvligt doftande vitlökssmör och råstekt sparris istället för potatis. Wow!