Havskräftor med löjromsdipp

Antal 
4-6 portioner

Vilken lyx att ta med havskräftor på picknick! Om du inte får tag på havskräftor så är löjromsdippen även god till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 kg havskräftor, färska kokta

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera havskräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Tommasi Ca Florian Amarone Riserva 2009

Tommasi Ca'Florian Amarone Riserva 2009 - en exklusiv lansering på Systembolaget!

New England Lobster Roll

En klassisk amerikansk macka. En riktig goding dessutom!