Kantarelltoast - Guldläge!

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 50 g rotselleri, finhackad
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 200 g kantareller, rensade
  • 75 g smör
  • 1 dl rotfruktschips
  • sal och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Tips 

Prado Rey Crianza 2013 nr 2778. Prado Rey är ett något utvecklat, nyanserat, fylligt och kryddigt rött vin med härliga bär- och frukttoner dominerat av björnbär, mörka körsbär och plommon. Vinet har en fin touch av choklad, tobak och vanilj. Det spanska ursprunget gör sig påmint genom den varma, lite kryddiga, långa eftersmaken.

Gör så här

Stek brödet i 2 msk smör tills det blivit gyllenbrunt. Stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, lägg då i 2 msk smör och stek i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan. Hetta upp det sista av smöret och stek rotselleri och lök. Blanda ner svamp och persilja. Salta och peppra. Fördela blandningen på brödet. Toppa med chipsen.

Mer på grapevine.se

Vinmässa i Karlstad

Kom och besök oss i vår monter den 19-20 februari på vin och delikatessmässan i Karlstad. Du får prova vårt dryckessortiment, både klassiker som nyheter. Välkommen!

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Fläskfilé med sötpotatisröra

Gör en variant på den klassiska potatispurén, en färgstark röra med lite sydafrikansk touch av sötpotatis och apelsin.