Kantarelltoast - Guldläge!

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 50 g rotselleri, finhackad
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 200 g kantareller, rensade
  • 75 g smör
  • 1 dl rotfruktschips
  • sal och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Tips 

Smart Dog Syrah Trincadeira är en fruktig och smakrik pärla från Portugal. Vinet har en generös smak av blåbär, björnbär och plommon. I eftersmaken finns toner av choklad.

Gör så här

Stek brödet i 2 msk smör tills det blivit gyllenbrunt. Stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, lägg då i 2 msk smör och stek i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan. Hetta upp det sista av smöret och stek rotselleri och lök. Blanda ner svamp och persilja. Salta och peppra. Fördela blandningen på brödet. Toppa med chipsen.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Famille Excellor Biologique

Ekologiskt friskt och fräscht vitt vin

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.