Kantarelltoast - Guldläge!

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 50 g rotselleri, finhackad
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 200 g kantareller, rensade
  • 75 g smör
  • 1 dl rotfruktschips
  • sal och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Tips 

Prado Rey Crianza 2013 nr 2778. Prado Rey är ett något utvecklat, nyanserat, fylligt och kryddigt rött vin med härliga bär- och frukttoner dominerat av björnbär, mörka körsbär och plommon. Vinet har en fin touch av choklad, tobak och vanilj. Det spanska ursprunget gör sig påmint genom den varma, lite kryddiga, långa eftersmaken.

Gör så här

Stek brödet i 2 msk smör tills det blivit gyllenbrunt. Stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, lägg då i 2 msk smör och stek i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan. Hetta upp det sista av smöret och stek rotselleri och lök. Blanda ner svamp och persilja. Salta och peppra. Fördela blandningen på brödet. Toppa med chipsen.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.