Kantarelltoast - Guldläge!

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 50 g rotselleri, finhackad
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 200 g kantareller, rensade
  • 75 g smör
  • 1 dl rotfruktschips
  • sal och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Tips 

Smart Dog Syrah Trincadeira är en fruktig och smakrik pärla från Portugal. Vinet har en generös smak av blåbär, björnbär och plommon. I eftersmaken finns toner av choklad.

Gör så här

Stek brödet i 2 msk smör tills det blivit gyllenbrunt. Stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, lägg då i 2 msk smör och stek i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan. Hetta upp det sista av smöret och stek rotselleri och lök. Blanda ner svamp och persilja. Salta och peppra. Fördela blandningen på brödet. Toppa med chipsen.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Mini Patrón Añejo Tequila

Minisar som höjer vilken fest som helst! 6 flaskor på 50 ml (totalt 300 ml)..

Waldorfsallad

Fräsch klassiker och ett perfekt tillbehör, eller addera protein och skapa en huvudrätt.