Krustader med blåbärscrème och chèvre

Tid 
30 Minuter
Antal 
24
Den här krustaden är en fest för såväl ögat som smaklökarna och gör garanterat succé på mingelpartyt. Själva blåbärscrèmen med getosten kan du med fördel göra dagen innan festen. 
Recept: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 100 chèvre, gärna honung-chèvre  
  • 150 g Philadelphia-ost
  • 0.75 dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • ½ dl hackade torkade blåbär
  • 1 paket små krustader
  • Färsk timjan till garnering
  • 24 blåbär till garneringen, färska eller frysta
Gör så här
  1. Hacka de torkade blåbären, och ställ åt sidan. 
  2. Mixa det färska eller frysta blåbären med getost och färskost till en slät kräm med en stavmixer. Blanda i det torkade blåbären. 
  3. Låt gärna krämen vila i kylen ett dygn. 
  4. Spritsa eller klicka i blåbärskrämen i krustaderna. Garnera med ett blåbär och några blad timjan. 

Mer på grapevine.se

Vin till lamm?

Lammkött i sig är ett ganska milt kött, om rätten inte är kryddig passar därför ett mjukare vin t ex Santa Tresa Frappato Organic eller Romeo från Tommasi. Viner gjorda på druvan pinot noir passar också mycket bra. Är lammrätten kryddad med vitlök och örter passar Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Black Tower Rivaner

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Grönkålspesto

Kål-trenden är här för att stanna! Här är en superenkel pesto gjord på grönkål, citron, parmesan, vitlök och solrosfrön. För den som inte gillar anjovis, går det såklart att utesluta denna ingrediens.