Krustader med blåbärscrème och chèvre

Tid 
30 Minuter
Antal 
24
Den här krustaden är en fest för såväl ögat som smaklökarna och gör garanterat succé på mingelpartyt. Själva blåbärscrèmen med getosten kan du med fördel göra dagen innan festen. 
Recept: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 100 chèvre, gärna honung-chèvre  
  • 150 g Philadelphia-ost
  • 0.75 dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • ½ dl hackade torkade blåbär
  • 1 paket små krustader
  • Färsk timjan till garnering
  • 24 blåbär till garneringen, färska eller frysta
Gör så här
  1. Hacka de torkade blåbären, och ställ åt sidan. 
  2. Mixa det färska eller frysta blåbären med getost och färskost till en slät kräm med en stavmixer. Blanda i det torkade blåbären. 
  3. Låt gärna krämen vila i kylen ett dygn. 
  4. Spritsa eller klicka i blåbärskrämen i krustaderna. Garnera med ett blåbär och några blad timjan. 

Mer på grapevine.se

Vinnare av boken "52 soppor"

I sista numret av Grapevine.se ( Nr.4 2015) skrev vi om en tävling, där vi delade ut kokboken "52 soppor" av Ylva Bergqvist. Vinnarna med de bästa motiveringarna till varför man ville få denna kokbok är nu utsedda. Grattis säger vi till: Birger Söderqvist, Stockholm Mia Ullestad, Högsäter Hans

Serrano och robiolalandgång med färska bär

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!