Krustader med blåbärscrème och chèvre

Tid 
30 Minuter
Antal 
24
Den här krustaden är en fest för såväl ögat som smaklökarna och gör garanterat succé på mingelpartyt. Själva blåbärscrèmen med getosten kan du med fördel göra dagen innan festen. 
Recept: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 100 chèvre, gärna honung-chèvre  
  • 150 g Philadelphia-ost
  • 0.75 dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • ½ dl hackade torkade blåbär
  • 1 paket små krustader
  • Färsk timjan till garnering
  • 24 blåbär till garneringen, färska eller frysta
Gör så här
  1. Hacka de torkade blåbären, och ställ åt sidan. 
  2. Mixa det färska eller frysta blåbären med getost och färskost till en slät kräm med en stavmixer. Blanda i det torkade blåbären. 
  3. Låt gärna krämen vila i kylen ett dygn. 
  4. Spritsa eller klicka i blåbärskrämen i krustaderna. Garnera med ett blåbär och några blad timjan. 

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Famille Excellor Biologique

Ekologiskt friskt och fräscht vitt vin

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.