Krustader med blåbärscrème och chèvre

Tid 
30 Minuter
Antal 
24
Den här krustaden är en fest för såväl ögat som smaklökarna och gör garanterat succé på mingelpartyt. Själva blåbärscrèmen med getosten kan du med fördel göra dagen innan festen. 
Recept: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 100 chèvre, gärna honung-chèvre  
  • 150 g Philadelphia-ost
  • 0.75 dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • ½ dl hackade torkade blåbär
  • 1 paket små krustader
  • Färsk timjan till garnering
  • 24 blåbär till garneringen, färska eller frysta
Gör så här
  1. Hacka de torkade blåbären, och ställ åt sidan. 
  2. Mixa det färska eller frysta blåbären med getost och färskost till en slät kräm med en stavmixer. Blanda i det torkade blåbären. 
  3. Låt gärna krämen vila i kylen ett dygn. 
  4. Spritsa eller klicka i blåbärskrämen i krustaderna. Garnera med ett blåbär och några blad timjan. 

Mer på grapevine.se

J.P Ramos får fin utmärkelse för hållbarhetsarbete

Vingården DUORUM VINHOS, som är en del av JOÃO PORTUGAL RAMOS VINHOS, fick nyligen utmärkelsen ”bästa europeiska hållbarhetsarbetet inom jordbruk”. Grattis säger vi på Grapevine.se !

Honungsgriljerade kycklingklubbor

Kycklingklubbor är bra och billig mat. Prima val på brunchbuffén eller utflyktsfilten. Här får de extra smak av honung och kryddor.