Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lammfärs

2 msk persilja
2 msk färsk basilika
2 msk dijonsenap
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 klyftor presssad vitlök
1 äggula
0,5 dl olivolja
1/2 tsk salt

Fetaoströra
2 dl crème fraiche
200 gr fetaost
1 vitlök
salt

Klyftpotatis
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin

Tips 

Biffarna kan även tillagas i ugnen.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda lammfärsen med alla ingredienser. Rulla biffar till önskad storlek.

3. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg potatisen i en skål och häll på olivolja och torkad rosmarin. Lägg över i ugnsfast form och låt stå ca 20-30 minuter i ugnen.

4. Blanda crème fraiche med mosad fetaost och pressad vitlök, salta efter egen smak.

5. Stek eller grilla biffarna.

6. Servera biffarna med en klick fetaoströra och den ugnsbakade klyftpotatisen.

Mer på grapevine.se

Burgers & Wine

Den gamla skräpmaten hamburgare har de senaste åren seglat upp som riktig finmat och idag serveras burgare på var och varannan gourmetrestaurang. Men hur gör man en högklassig burgare hemma i köket och vad passar bäst att dricka till? En vällagad hamburgare är svår att motstå. Men hur gör man en

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Bresaola med fikon och mascarpone

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.