Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lammfärs

2 msk persilja
2 msk färsk basilika
2 msk dijonsenap
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 klyftor presssad vitlök
1 äggula
0,5 dl olivolja
1/2 tsk salt

Fetaoströra
2 dl crème fraiche
200 gr fetaost
1 vitlök
salt

Klyftpotatis
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin

Tips 

Biffarna kan även tillagas i ugnen.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda lammfärsen med alla ingredienser. Rulla biffar till önskad storlek.

3. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg potatisen i en skål och häll på olivolja och torkad rosmarin. Lägg över i ugnsfast form och låt stå ca 20-30 minuter i ugnen.

4. Blanda crème fraiche med mosad fetaost och pressad vitlök, salta efter egen smak.

5. Stek eller grilla biffarna.

6. Servera biffarna med en klick fetaoströra och den ugnsbakade klyftpotatisen.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Duorum Vinha de Castelo Melhor Vintage Port

Komplext vin med mycket fyllig smak

Tortilla med tomater, rädisor och färs

Mumsig tortilla med fetaost, koriander, rädisor, avokado coh kött/kycklingfärs.