Maryland crab cakes

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g krabbkött, färskt eller på burk
  • 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk finhackad vårlök
  • 2 tsk hackad dragon
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • vattenkrasse och citron till servering
Tips 

Tommasi Perla Appassionato Brut!

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar
i en skål. Tillsätt krabbkött och panko.
Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna
i tre minuter på varje sida. Servera med
kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur
saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft
och citronskal och salta och peppra. Låt
stå svalt till servering.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.