Maryland crab cakes

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g krabbkött, färskt eller på burk
  • 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk finhackad vårlök
  • 2 tsk hackad dragon
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • vattenkrasse och citron till servering
Tips 

Tommasi Perla Appassionato Brut!

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar
i en skål. Tillsätt krabbkött och panko.
Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna
i tre minuter på varje sida. Servera med
kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur
saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft
och citronskal och salta och peppra. Låt
stå svalt till servering.

Mer på grapevine.se

Färskt vårnummer ute nu!

Nu är 2016 års första nummer här av vårt magasin Grapevine.se. I detta nummer bjuds du bland annat på fräscha gröna vårrecept, ett resereportage om fantastiska vackra Verona, en intervju med Linus Larsson; vinnare av hela Sverige bakar. Han bjuder även på härliga bakverk-recept. Detta och mycket

Patrón Añejo Tequila

Bäst säljande Premium Tequilan i världen!

Bondsoppa från Toscana

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa.