Maryland crab cakes

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g krabbkött, färskt eller på burk
  • 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk finhackad vårlök
  • 2 tsk hackad dragon
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • vattenkrasse och citron till servering
Tips 

Tommasi Perla Appassionato Brut!

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar
i en skål. Tillsätt krabbkött och panko.
Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna
i tre minuter på varje sida. Servera med
kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur
saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft
och citronskal och salta och peppra. Låt
stå svalt till servering.

Mer på grapevine.se

Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras! Fredrik Hjulfors har varit i restaurangbranschen sedan han var 16

Vila Santa Reserva Organic Bib

En ekologisk bag in box från Joao Portugal Ramos!

Gratinerad getost med picklade päron

En favorit med en ny twist! Vi har lånat receptet av en fantastisk tapasbar i Estremoz. De picklade päronen håller sig i ca 1 vecka i kylskåp och är även gott till kallskuret.