
Maryland crab cakes
Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.
- 500 g krabbkött, färskt eller på burk
- 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 2 msk finhackad vårlök
- 2 tsk hackad dragon
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 dl rapsolja
- salt och peppar
- vattenkrasse och citron till servering
Tommasi Perla Appassionato Brut!
1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar
i en skål. Tillsätt krabbkött och panko.
Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna
i tre minuter på varje sida. Servera med
kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.
Kaprismajonnäs
1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar
1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur
saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft
och citronskal och salta och peppra. Låt
stå svalt till servering.