Meadowsweet

Den här sommarfräscha drinken med flädersaft, citron och prosecco går snabbt att svänga ihop. Perfekt fördrink som garanterat kommer att göra succé hos gästerna.

Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

3 cl Kyrö Napue Rye Gin
2 cl fläderlikör
2 cl citronjuice
ca 1 cl honung
Gancia prosecco
Lavendel eller fläderblomma till garnering

Gör så här
  1. Lägg alla ingredienser utom prosecco i en shaker. Skaka väl med is.
  2. Sila drinken i ett glas och fyll upp med prosecco.
  3. Garnera med fläderblomma eller lavendel och servera.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Santa Tresa Capoccia Red

Klimatkompenserat vin från soliga Sicilien

Fylld ugnsbakad fisk

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.