Melon och parmaskinka

Tid 
15 Minuter
Antal 
4

En klassisk förrätt där sälta och sötma passar perfekt ihop.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

3 meloner Honung, Galia, Cantaloupemelon
2 paket parmaskinka
olivolja
vit balsamvinäger
basilika

Gör så här

1. Dela på melonerna och ta bort ev. kärnor.

2. Använd en matsked och skär ut skedstora bitar melon.

3. Blanda de olika melonerna och färgerna.

4. Kläm ut saften från melonerna och häll på melonbitarna.

5. Lägg på parmaskivorna och toppa med basilika. Servera med lite olivolja och vit balsamvinäger.

Mer på grapevine.se

Vin till fisk och skaldjur?

Skaldjur är lite speciellt, här råder sötma fast man ofta förknippar havets läckerheter med sälta. Köttet i sig har nämligen en viss sötma. Därför passar mousserande, vitt eller rosévin av typen ”friskt och fruktigt”. Exempel på sådana viner är Gancia Prosecco Brut (mousserande), Chablis l’

Mule of Finland

Överraska gästerna med en finsk variant av den trendiga Hollywooddrinken Moscow Mule.