
Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon
Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.
03/31/2017
Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
UtskriftE-post
Ingredienser
8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao
Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet
Gör så här
- Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
- Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
- Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
- Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
- Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
- Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
- Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.
Mer på grapevine.se
Gancia Prosecco Brut
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!