Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao

Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet

Gör så här
  1. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
  2. Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  3. Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  6. Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
  7. Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
  8. Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
  9. Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Västerbottenpanerade abborrfiléer med sparrissallad

Smörstekta abborrfiléer med underbar sparrissallad, ibland är det enkla väldigt gott.