Pilgrimsmusslor med citron vinaigrette, bacon & parmesan

Fräsch förrätt från havet med citrustoner

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 pilgrimsmusslor
1 paket bacon (fint skivat)
1 dl parmesan( grovt riven)


0,5 dl olivolja (till vinaigrette)
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här

1.Stek först baconet krispigt. Halstra pilgrimsmusslorna i smör.

2. Blanda olivolja, citron och honung.

3. Servera pilgrimsmusslorna med citronvinaigrette, garnera med parmesan och bacon.

Mer på grapevine.se

Matvänligt

Ibland vill man ha ett vin som passar både till fredagspastan, lördagsgrillningen och söndagsgrytan. Ramos Reserva är precis ett sådant matvänligt allround vin. Dessutom har den nya årgången fått toppbetyg. En av Sveriges mest erkända vinjournalister säger att det är bästa årgången hittills och

Tommasi Ca Florian Amarone Riserva 2009

Tommasi Ca'Florian Amarone Riserva 2009 - en exklusiv lansering på Systembolaget!

Pavlova med sommarbär

Pavlova med sommarbär passar utmärkt som fika, men är också en ljuvlig avslutning på grillkvällen och då gärna tillsammans med ett glas B by Black Tower. Bakom recept och matchning står Lisa Jildén, Grapevines egna bakverksexpert.