Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

700 g ryggbiff med fettkappa

Gnocchi
600 g mjölig potatis
3 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt

Pecorinosås
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl syrad grädde eller crème fraiche
2 dl riven pecorino
200 g babyspenat
1 kruka basilika
1 tsk honung
ev rödbetsskott till garnering

Gröna bönor med baconpangrattato
150 g gröna bönor
50 g bacon
1 skiva surdegsbröd

Gör så här
  1. Låt köttet vila 30 min i rumstemperatur innan du tillreder det.
  2. Skala och koka potatisen till gnocchin. Pressa den i potatispress eller mosa den fint med en potatisstöt i en stor bunke.
  3. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta in det tillsammans med ägget och saltet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i bitar som du rullar till långa korvar, ca 2 cm tjocka. Skär ca 3 cm långa bitar. Tryck till lite lätt med en gaffel för ett randigt mönster. Låt gnocchin vila under plast medan du gör tillbehören.
  5. Hacka vitlöken till såsen och bryn den i en djup panna, utan att den får färg. Häll över vinet och koka ett par minuter. Tillsätt den syrade grädden och osten och låt sjuda några minuter tills det tjocknar.
  6. Blanda i spenaten, lite i taget, och låt den mjukna. Smaka av med honung, salt och peppar.
  7. Lägg gnocchin i en stor gryta med lätt saltat kokande vatten. Låt den koka i ca 5 min eller tills bitarna flyter upp. Häll av vattnet i durkslag.
  8. Vänd i basilikan och gnocchin i såsen precis innan servering.
  9. Koka bönorna 3 min och låt rinna av.
  10. Stek brödsmulor och bacon så att det blir knaprigt och lägg på fat. Stek bönorna snabbt i pannan och peppra lätt.
  11. Stek köttet till önskad stekgrad. Vänd ofta. Salta och peppra efter smak. Låt köttet vila i folie i 5 min innan det skärs upp. 
  12. Servera köttet med gnocchin i såsen samt bönorna med baconpangratton. Ha gärna lite riven pecorino ovanpå bönorna. Garnera med rödbetsskott. 

Mer på grapevine.se

Italiensk själ – chilensk jord

Historien om vinhuset Viña Canepa går tillbaka till 30-talet, men berättelsen börjar egentligen redan 1914. Här berättar vi hur en ung italiensk man blev en av Chiles viktigaste vinproducenter och presenterar ett nytt och gott chilenskt vin. Samma år som första världskriget bröt ut lämnade den 15-

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino och Casisano Brunello di Montalcino!

Rödvinsrisotto med rucola

Krämig risotto som får sin smak av rött vin som därför även är den perfekta drycken till denna rätt.