Serrano och robiolalandgång med färska bär

Tid 
10 Minuter
Antal 
4 personer

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g serranoskinka
4 skivor grovt landgångsbröd
400 g robiolaost eller liknande (exempelvis cambozola)
1 ask jordgubbar
4 msk honung
50 g rucola
1 ask physalis
1 kruka mynta

Gör så här

1. Bred ut ett tjockt lager ost på landgångsbröden, sprid över rucolan och ringla lite av honungen över.

2. Placera sedan skinkan snyggt och garnera slutligen med jordgubbar, mynta och physalis. 

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 4

Här är fjärde avsnittet i det färgstarka matlagningsprogrammet Cooking Distilled. Den här veckan lagar duon Ludvig Brydolf och Nicklas Gunnarsson mat med orientaliska smaker. Missa inte, prenumerera på YouTube/cookingdistilledofficial

Costaross Spumante Gran Cuvèe

Friskt och fruktigt mousserande med toner av gula äpplen, gråpäron, persika och citrus.

Snabblagad chiligryta

En lyxigare variant utan bönor, med lövbiff istället för köttfärs, men lika lättlagad som den traditionella vardagschilin.