Serrano och robiolalandgång med färska bär

Tid 
10 Minuter
Antal 
4 personer

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g serranoskinka
4 skivor grovt landgångsbröd
400 g robiolaost eller liknande (exempelvis cambozola)
1 ask jordgubbar
4 msk honung
50 g rucola
1 ask physalis
1 kruka mynta

Gör så här

1. Bred ut ett tjockt lager ost på landgångsbröden, sprid över rucolan och ringla lite av honungen över.

2. Placera sedan skinkan snyggt och garnera slutligen med jordgubbar, mynta och physalis. 

Mer på grapevine.se

Att grilla kött

Blodröd eller helt genomstekt? Hur du än vill ha ditt kött är innertemperaturen A och O för ett bra grillresultat. Eftersom en köttbit kan se ut på många olika sätt är det bäst att använda en termometer för att avgöra när köttet är klart. På bilden här ovan kan du se innertemperaturen för entrecôte

Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.