Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

Tid 
30 Minuter
Antal 
1 personer

En smaskig smörgås med den klassiska smakkombon av betor, chèvre och valnötter.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Råmarinerade polkabetor:
200 g polkabetor
3 msk olivolja
1 lime
1 tsk honung
flingsalt

Valnötsvinägrett:
60 g valnötter
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk timjanblad

Till serveringen:
chèvre, smulad
levain, skivad
machesallad

Gör så här

1. Skala betorna och skiva dem tunna med mandolin eller osthyvel.

2. Finriv ytterskalet av limen och pressa juicen.

3. Blanda juicen, skalet, olivoljan och den flytande honungen.

4. Låt betorna ligga i marinaden i 15 minuter, smaka av med salt.

5. Valnötsvinägretten; Hacka nötterna lätt och blanda med övriga ingredienser. Smaka ev av med salt.

6. Servera på grillad levain med chèvre och sallad. Toppa med valnötsvinägretten. 

Mer på grapevine.se

Vin till lax med passionfruktsås

Hej sommeliern! Tack för en trevlig tidning. Jag vill gärna ha tips på vin till min ugnsstekta lax med passionsfruktsås. Det är en hel del grädde i såsen. Gunilla, Norsjö Svar: Hej Gunilla! Vilken otroligt spännande rätt du ska laga – blir det lyckat måste du skicka in ditt recept till oss. Nu till

Lammracks med portugisisk migas

En festlig rätt med mört lamm smaksatt med vitlök, citron, chili och färska örter. Servera med migas – en traditionell portugisisk brödrätt och ett glas Vila Santa Reserva.