Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

Tid 
30 Minuter
Antal 
1 personer

En smaskig smörgås med den klassiska smakkombon av betor, chèvre och valnötter.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Råmarinerade polkabetor:
200 g polkabetor
3 msk olivolja
1 lime
1 tsk honung
flingsalt

Valnötsvinägrett:
60 g valnötter
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk timjanblad

Till serveringen:
chèvre, smulad
levain, skivad
machesallad

Gör så här

1. Skala betorna och skiva dem tunna med mandolin eller osthyvel.

2. Finriv ytterskalet av limen och pressa juicen.

3. Blanda juicen, skalet, olivoljan och den flytande honungen.

4. Låt betorna ligga i marinaden i 15 minuter, smaka av med salt.

5. Valnötsvinägretten; Hacka nötterna lätt och blanda med övriga ingredienser. Smaka ev av med salt.

6. Servera på grillad levain med chèvre och sallad. Toppa med valnötsvinägretten. 

Mer på grapevine.se

Med fokus på klimatet

Våren kom tidigt i år. Beror det på ett varmare klimat? Troligen. I vilket fall som helst har klimatfrågan fått ökad uppmärksamhet och betydelse i våra liv.

Angostura Aromatic Bitter

Barens salt & peppar!

Glasnudelsallad med mango och räkor

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.