Surdegsbröd med avokado, koriander och getost

Tid 
15 Minuter
Antal 
4

En fräsch och lyxig toast gjord på surdegsbröd med koriander, citron och mjuk bredbar getost. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
4 skivor bredbar getost (mjuk)
2 mogna avokados
rivet skal från en citron
1-2 tsk citronsaft
1-2 msk olivolja
salt och peppar

Tips 

För dig som inte gillar getost, byt ut mot annan mjuk ost som t ex keso eller färskost (Philadelphia).

Gör så här

1. Gnid in brödet i olivolja och stör över lite salt.

2. Stek i torr panna tills det får fin färg. Lägg brödet på en tallrik.

3. Bred ut getosten jämnt över hela brödet.

4. Skär avokadon i tunna skivor och lägg en halv avokado på varje bröd.

5. Pressa över citronsaft och riv skal från citron. Fördela koriander. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Grillad avokado

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.