Tapas Kallskuret

Tid 
10 Minuter
Antal 
4

Ett måste på alla tapasbord. Perfekt som drinktilltugg och aptitretare.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

ca 500 gr blandat kallskuren skinka och korv tex Panta negra, Mangalica, Coppa Bazza, Chorizo Magno
150 gr vällagrad parmesan
100 gr Gordal oliver
100 gr Cornichoner

Gör så här

Använd en vacker skärbräda, fat eller stenskiva och lägg upp allt det kallskurna i grupper. Garnera med cornichoner och oliver.

Mer på grapevine.se

Krydda köttfärs med sprit?

Hej, jag har kikat på filmerna med Ludvig Brydolf på grapevine.se och sett hur han kryddar mat med sprit. Det är ett intressant grepp tycker jag. Nu funderar jag på hur jag kan sätta guldkant på vardagsmaten. Går det till exempel att krydda en helt vanlig spaghetti och köttfärssås med sprit, och i

Gratinerad getost med picklade päron

En favorit med en ny twist! Vi har lånat receptet av en fantastisk tapasbar i Estremoz. De picklade päronen håller sig i ca 1 vecka i kylskåp och är även gott till kallskuret.