Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g tomater i blandade färger
1 buffelmozzarellaost
1 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt
peppar
4 kvistar färsk rosmarin

Tips 

Tomaterna kan serveras som ett trevligt tillbehör till charkuterier.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.

3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.

4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.

5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier.

Mer på grapevine.se

3 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför tre rieslingviner från olika tyska regioner.Här kan du även lada ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova de tre vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger

Torsk i foliepaket

Torsk i paket tillsammans med grönsaker blir magiskt gott och dessutom otroligt saftigt och smakrikt. Gör ett stort paket eller flera små portionspaket.