Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g tomater i blandade färger
1 buffelmozzarellaost
1 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt
peppar
4 kvistar färsk rosmarin

Tips 

Tomaterna kan serveras som ett trevligt tillbehör till charkuterier.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.

3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.

4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.

5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier.

Mer på grapevine.se

Värdet av avfall

I skolan fick jag lära mig att all materia är beständig. Ingenting försvinner. Inte heller avfall. Numera pratas det på hållbarhetsspråk om cirkulär ekonomi: att skapa produkter som inte ger något avfall utan istället skapar ”råvaror” till nästa process. Och nästa.

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.