Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g tomater i blandade färger
1 buffelmozzarellaost
1 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt
peppar
4 kvistar färsk rosmarin

Tips 

Tomaterna kan serveras som ett trevligt tillbehör till charkuterier.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.

3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.

4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.

5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier.

Mer på grapevine.se

Danilo Restaurang Bar & Café i Göteborg

Danilo restaurang, bar och café. Ett namn att lägga på minnet och ett koncept som är svårt att glömma efter att man satt sin fot innanför restaurangens väggar. Sedan starten år 2006, huserar verksamheten i filminspirerad miljö, i samma byggnad som Filmstaden Bergakungen i Göteborg. Det är därför

Bräserad fläskfilé med balsamico

Bräsera innebär att man steker/kokar köttet med lite vätska. Detta gör att smakerna koncentreras i den lilla mängd vätska som finns. Köttet blir dessutom extra mört och saftigt.