Underbar löjromsdipp till kräftorna

Antal 
4-6 portioner

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera kräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Värdet av avfall

I skolan fick jag lära mig att all materia är beständig. Ingenting försvinner. Inte heller avfall. Numera pratas det på hållbarhetsspråk om cirkulär ekonomi: att skapa produkter som inte ger något avfall utan istället skapar ”råvaror” till nästa process. Och nästa.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder!