Underbar löjromsdipp till kräftorna

Antal 
4-6 portioner

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera kräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Hine Hot Apple

Glögg i all ära, men varma drycker kan vara så mycket mer. Här föreslår vi en het cognacdrink med äppeljuice och kanel. Underbart vid kylslagna höst- och vinterkvällar. 5 cl Hine Rare VSOP Cognac 10 cl äppeljuice 1–2 kanelstång Värm upp äppeljuicen med en bit kanelstång. Ställ det åt sidan och låt

Santa Tresa Capoccia Red

Klimatkompenserat vin från soliga Sicilien

Klassisk Caesarsallad

En äkta Caesarsallad sitter aldrig fel. Egentligen innehåller denna klassiker inget ”matigt” alls, men du kan alltid komplettera med valfria tillbehör.