Vit chokladmousse med passionsfrukt och bär

Fräsch och god efterrätt med smak av jordgubb och passionsfrukt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

200 gr vit choklad
rivet skal och saft från 2 st lime
1 msk socker
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljyogurt
2 passionsfrukter
jordgubbar

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad. Pressa och riv försiktigt det yttersta skalet på limen och blanda med den smälta chokladen.

2. Vispa upp grädden. Blanda sedan försiktigt ner yogurten, den smälta chokladen och limesaften.

3. Fördela i 4 glas eller formar. Ställ i kylskåpet ca 1 timme.

4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Gröp ur passionsfruktera och blanda med jordgubbarna.

5. Servera chokladmoussen med jordgubbsbladdningen.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Mini Patrón Añejo Tequila

Minisar som höjer vilken fest som helst!

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.