Vit chokladmousse med passionsfrukt och bär

Fräsch och god efterrätt med smak av jordgubb och passionsfrukt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

200 gr vit choklad
rivet skal och saft från 2 st lime
1 msk socker
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljyogurt
2 passionsfrukter
jordgubbar

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad. Pressa och riv försiktigt det yttersta skalet på limen och blanda med den smälta chokladen.

2. Vispa upp grädden. Blanda sedan försiktigt ner yogurten, den smälta chokladen och limesaften.

3. Fördela i 4 glas eller formar. Ställ i kylskåpet ca 1 timme.

4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Gröp ur passionsfruktera och blanda med jordgubbarna.

5. Servera chokladmoussen med jordgubbsbladdningen.

Mer på grapevine.se

Skördefest

September är skördetid. Botanisera bland frukt, grönsaker och rotfrukter. laga mat på stora fat och bjud på skördefest. här får du tipsen som gör att gästerna stannar länge. När gästerna är många är det smart att bjuda på buffé och varför inte låta gästerna bidra? Knytkalas är både opretentiöst och