Vit chokladmousse med passionsfrukt och bär

Fräsch och god efterrätt med smak av jordgubb och passionsfrukt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

200 gr vit choklad
rivet skal och saft från 2 st lime
1 msk socker
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljyogurt
2 passionsfrukter
jordgubbar

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad. Pressa och riv försiktigt det yttersta skalet på limen och blanda med den smälta chokladen.

2. Vispa upp grädden. Blanda sedan försiktigt ner yogurten, den smälta chokladen och limesaften.

3. Fördela i 4 glas eller formar. Ställ i kylskåpet ca 1 timme.

4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Gröp ur passionsfruktera och blanda med jordgubbarna.

5. Servera chokladmoussen med jordgubbsbladdningen.

Mer på grapevine.se

Vinresa till Portugal och J.P Ramos Vinhos

Följ med på en gastronomisk resa till vinregionen Alentejo. Under en weekend i maj besöker vi den mysiga staden Estremoz och Ramos vingård Vila Santa. Vi provar vin, olivoljor och ost samt njuter av det behagliga klimatet. På den här vinresan besöker vi just Estremoz och vingården Vila Santa. Här

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Serverad med grön sparris, brynt smör och löjromsvinaigrette.