Vit chokladmousse med passionsfrukt och bär

Fräsch och god efterrätt med smak av jordgubb och passionsfrukt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

200 gr vit choklad
rivet skal och saft från 2 st lime
1 msk socker
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljyogurt
2 passionsfrukter
jordgubbar

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad. Pressa och riv försiktigt det yttersta skalet på limen och blanda med den smälta chokladen.

2. Vispa upp grädden. Blanda sedan försiktigt ner yogurten, den smälta chokladen och limesaften.

3. Fördela i 4 glas eller formar. Ställ i kylskåpet ca 1 timme.

4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Gröp ur passionsfruktera och blanda med jordgubbarna.

5. Servera chokladmoussen med jordgubbsbladdningen.

Mer på grapevine.se

Välkommen till Grapevine.se

Grapevine.se är en plats för dig som gillar att kombinera god mat och dryck. Här hittar du goda recept, dryckestips, reportage, en stor portion kulinär kunskap och mycket mer. Vi tror att kärleken till smaker blir större ju fler man delar den med. Därför hoppas vi att du hittar inspirationen här på

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Seg och ljuvlig chokladkaka

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!