Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras!

Premium på box!

Tommasi är mest känt för sin suveräna amarone, men vinmakarfamiljen gör även andra kvalitetsviner i Valpolicella. I höstas utökades familjen Tommasis portfölj är något så ovanligt som ett premiumvin på box!

Taggar 

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap.

Svala sommardrinkar

Gindrinkar är populärt och helst ska de vara gjorda på närodlade bär och extra fin gin. Historiskt förknippar man premiumgin med England, men de senaste åren har nordisk gin fått ett uppsving. En av dem är finska Kyrö Napue Rye Gin. Här har vi blandat några goda drinkar i roliga glas, med och utan gin, att njuta av i hängmattan och på festen.

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada.

Matvänligt

Ibland vill man ha ett vin som passar både till fredagspastan, lördagsgrillningen och söndagsgrytan. Ramos Reserva är precis ett sådant matvänligt allround vin. Dessutom har den nya årgången fått toppbetyg. En av Sveriges mest erkända vinjournalister säger att det är bästa årgången hittills och undrar till och med om det är den bästa boxen någonsin?

Italiensk själ – chilensk jord

Historien om vinhuset Viña Canepa går tillbaka till 30-talet, men berättelsen börjar egentligen redan 1914. Här berättar vi hur en ung italiensk man blev en av Chiles viktigaste vinproducenter och presenterar ett nytt och gott chilenskt vin. 

Taggar 

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på eleganta rätter som matchar det smakrika vinet. 

Toscanas stolthet

I Toscana är sangiovese de blå druvornas kung. Sex av Toscanas sju regioner som tillhör Italiens högsta kvalitetsklass för vin, DOCG, är baserade på just sangiovese. Ett riktigt prestigevin är Brunello di Montalcino som numera erbjuds av familjen Tommasi.

Gin & Tonic- trendigaste du kan dricka just nu!

Det började som en malariamedicin, blev sedan en standarddrink och är nu bland det trendigaste man kan dricka. Här kikar vi närmare på historien bakom Gin & Tonic och tipsar om tre bra gin-sorter som alla ger sin egen touch på den klassiska drinken.

AV: ELISABET WIDELL

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

STROH 60%

Finns i två storlekar, 50 cl och 2cl

Sjötungerullader med potatisstomp

"Här jobbar jag med den tydliga havskoppling jag tycker finns i Bunnahabhain 12. Friskheten i det vita vinet och citronen tillsammans med fisken och räkornas karaktäristiska havssmak går bra tillsammans med whiskyns salta och lätt rökiga toner." Ludvig Brydolf, Mästerkocken