Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det är den åttonde gången som Angostura håller sin Angostura® Global Cocktail Challenge.

Varje finalist har kämpat igenom hård konkurrens, totat 287 tävlande från 36 olika länder där av de bästa har gått vidare till den stora Globala finalen i Trinidad och Tobago. Nu i final rundan där endast en vinnare kommer koras ska de tävlande göra två cocktails på sju minuters tid: En ”Freestyle Cocktail” som måste inkludera Angostura Orange Bitter kombinerad med den tävlandes val av alkohol och andra ingredienser. Även en ”Rum Cocktail” gjord med någon av Angosturas internationella romsorter och Angostura bitters. Vinnaren kommer att få den eftertraktade Angostura® Global Cocktail Challenge trofén och den mäktiga titeln “Angostura® 2016 Global Cocktail Challenge Champion”, i titeln ingår ett tvåårigt kontrakt med Angostura som deras Globala Brand Ambassador. Individuella priser kommer också delas ut för ”Best Rum Cocktail” och ”Best Freestyle Cocktail”.

Domarna av tävlingen kommer att ledas av Jeff ”Beach Bum” Berry, en av världens mest inflytelserika mixolog och även författare av hela sex stycken olika cocktail böcker. Jeff har blivit utsedd till “25 Most Influential Cocktail Personalities of the Past Century” av Imbibe magazine och även “60 Coolest People in Food & Drink”av The Daily Meal’s. Även den amerikanska kända kocken Kathy Kasey som blev utsedd till “Hot new American Chefs” av Food & Wine magazine i USA kommer att vara domare. Esther Medina Cuesta känd internationell bartender och 2014 års vinnare Michael Tomasic. Från Angostura kommer representant Carol Homer, Senior Manager - Quality Assurance att döma de tävlande. De döms utifrån smak, presentation, utseende och arom av cocktailsen och självklart hur man håller tiden. De 12 finalisterna är Neal Ramdhan Trinidad och Tobago, Cameron Attfield Nya Zeeland, James Irvine Australien, Daniel Vestman Eriksson Sverige, Manachain Monaghan Storbritannien, Seo YongWon Sydkorea, Matheus de Freitas Cunha Brasilien, Jonathan Strokowski Ross Kanada, Nikita Lukyanov Ryssland, Dino Jose Batista Sydafrika, Paul Peterson St Maarten och Elizabeth Mickiewicz i USA. Foto: Daniel Vestman Eriksson i Europa Finalen i Madrid 2015 där han vann och gick vidare till den Globala finalen som går av stapeln den 7 februari.

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!