Bredd & kvalitet

Maria Eriksson äger och driver Bistron och Hundfjället Bar & Grill. Bra mat för skidåkaren och något för alla smaklökar är parollen. Här kan man få alltifrån franskinspirerad bistromat och grillbuffé kvällstid till gofika, lunchbuffe med svensk husmanskost och Amerikanskinspirerad à la carte-lunch.

Det var 20 år sedan 24-åringen från Kungsbacka hamnade i Sälen för att göra en säsong i restaurangbranschen. Egentligen hade hon planer på att bli bagare, men att kliva upp och börja jobba klockan tre lockade inte särskilt. Och efter en säsong i Sälenfjällen blev hon sedermera kvar.

Idag äger och driver Maria Eriksson HM Mat & Dryck i Sälen AB och har ett 30-tal anställda. Och restaurangyrket är ett kall. Hon älskar mat och god dryck helt enkelt, berättar hon.

Kaffe, grill & afterski

I Marias regi drivs två olika restauranger och ett kafé.

Bra mat för skidåkaren och något för alla smaklökar, är parollen. Här kan man få alltifrån gofika på klassiska Sixens Café, eller äta sig mätt i den dagöppna amerikanskt grillinspirerade backrestaurangen Hundfjällets Bar & Grill. Den ligger i samma byggnad som kaféet, men på våningen under. Här drar även vad som en del menar är Sälens mest familjära afterski igång varje eftermiddag tisdagar till lördagar.

Franskt med svensk tvist

Men det absoluta flaggskeppet för mat- och dryckesintresserade Hundfjällsbesökare stavas tveklöst bistron. Frukost, lunch och på kvällstid a’la carte. I menyn kan skönjas tydligt franska influenser – men med svensk tvist. Samtidigt som det finns en meny med ett urval omåttligt populära delikatesspizzor. Vissa dagar erbjuds även grill- och filébuffé.

- Vi har en väldigt blandad skara gäster, därför ska vi också ha en blandad meny, men utan att någonsin tumma på kvalitet! Slår Maria Eriksson fast.

Vad ska man inte missa på menyn vid en fjällmiddag hos er?

- Röding tycke jag definitivt hör fjällen till, och är alltid en delikatess. Sedan är jag väldigt svag för vår reninnerfilé också, den vill jag varmt rekommendera!

Mer info på hundfjalletrest.se

Text: Katarina Sjöström Foto skidlift: Ola Matsson www.skistar.com/salen
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Älskade bubblor

Vad är det egentligen för skillnad på olika sorters mousserande vin? Och passar vissa sorter bättre till viss typ av mat? Grapevine guidar dig in i bubblets värld.

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

Angostura 1919 daiquiri

Daiquiri är en klassisk romdrink från Kuba. I den här varianten spelar underbara Angostura 1919 huvudrollen. Drinken är en frisk fläkt i sommarvärmen!