Bredd & kvalitet

Maria Eriksson äger och driver Bistron och Hundfjället Bar & Grill. Bra mat för skidåkaren och något för alla smaklökar är parollen. Här kan man få alltifrån franskinspirerad bistromat och grillbuffé kvällstid till gofika, lunchbuffe med svensk husmanskost och Amerikanskinspirerad à la carte-lunch.

Det var 20 år sedan 24-åringen från Kungsbacka hamnade i Sälen för att göra en säsong i restaurangbranschen. Egentligen hade hon planer på att bli bagare, men att kliva upp och börja jobba klockan tre lockade inte särskilt. Och efter en säsong i Sälenfjällen blev hon sedermera kvar.

Idag äger och driver Maria Eriksson HM Mat & Dryck i Sälen AB och har ett 30-tal anställda. Och restaurangyrket är ett kall. Hon älskar mat och god dryck helt enkelt, berättar hon.

Kaffe, grill & afterski

I Marias regi drivs två olika restauranger och ett kafé.

Bra mat för skidåkaren och något för alla smaklökar, är parollen. Här kan man få alltifrån gofika på klassiska Sixens Café, eller äta sig mätt i den dagöppna amerikanskt grillinspirerade backrestaurangen Hundfjällets Bar & Grill. Den ligger i samma byggnad som kaféet, men på våningen under. Här drar även vad som en del menar är Sälens mest familjära afterski igång varje eftermiddag tisdagar till lördagar.

Franskt med svensk tvist

Men det absoluta flaggskeppet för mat- och dryckesintresserade Hundfjällsbesökare stavas tveklöst bistron. Frukost, lunch och på kvällstid a’la carte. I menyn kan skönjas tydligt franska influenser – men med svensk tvist. Samtidigt som det finns en meny med ett urval omåttligt populära delikatesspizzor. Vissa dagar erbjuds även grill- och filébuffé.

- Vi har en väldigt blandad skara gäster, därför ska vi också ha en blandad meny, men utan att någonsin tumma på kvalitet! Slår Maria Eriksson fast.

Vad ska man inte missa på menyn vid en fjällmiddag hos er?

- Röding tycke jag definitivt hör fjällen till, och är alltid en delikatess. Sedan är jag väldigt svag för vår reninnerfilé också, den vill jag varmt rekommendera!

Mer info på hundfjalletrest.se

Text: Katarina Sjöström Foto skidlift: Ola Matsson www.skistar.com/salen
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: fyllig smart Syrah

Veckans vintips är ett succévin och kommer från Portugal och vinhuset JP Ramos.Vinet heter Smart Dog Syrah och Smart Dog finns även som vitt och rosé. Praktiskt nog så finns Smart Dog Syrah i två storlekar, både på flaska och box. Fråga efter vinet i din Systembolagsbutik om du inte hittar det på

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Tortilla med avokado, mango och jordgubb

En fräsch variant på klassiska tortillas med smak av jordgubb, mango, avokado och koriander.