Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap.

BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man väljer att kalla drycken så signalerar den fest. Festligast är såklart att servera champagne, men det finns även andra bra alternativ. Som aperitif och till enklare mingelrätter kan du med fördel välja en god prosecco eller spumante. Spumante är namnet på italienskt mousserande vin, medan prosecco är en ursprungsbeteckning av mousserande vin från Veneto-regionen. Till nyårsafton väljer många att spara det bästa till sist och korkar upp champagnen vid tolvslaget, men vi föreslår något annat – varför inte bjuda på middag med genomgående champagne? Eller börja med den äkta varan och fortsätt sedan med ett matvänligt mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato Brut?

Elisabet Widell

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Örtgratinerade havskräftor

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson