Choklad + bubbel = sant

Chokladmakaren Sofia Rydemalm menar att vit choklad och champagne är en lyckad kombo, med rätt smaksättning. Till ett glas Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut serverar hon en tårta gjord på vit chokladmousse med citron och ingefära.

Sofias chokladresa började 2002, då hon blev kär i en fransman som var chocolatier.
– Jag flyttade till honom, till den franska ön Belle-Île, utan att kunna ett ord franska. Vi startade en chokladfabrik och jag stod bredvid Patrik, för att lära mig allt om chokladtillverkning, berättar Sofia Rydman.

Efter ett par år ville Sofia utveckla sina smakkunskaper och började studera till sommelier, för att få ytterligare en dimension.
– Jag har många referenser kring smaker och toner i chokladen som jag kan känna igen och plocka upp i vin – som ett slags smakminne. Jag har också lärt mig att man måste prova och smaka hela tiden och också våga lita på sin egen smak både när det gäller vin och choklad. Vad man upplever och minns av en doft eller en smak är väldigt individuellt.

SOFIA RYDEMALM

Yrke:
Chokladentreprenör, med eget chokladmärke, Chicolat. Studerar även till sommelier.

Aktuell med:
Boken Chicolat – passion, choklad, och böljande landskap.


Bor:
Växelvis i Paris och Stockholm

 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen