Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit!

Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå?  Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de deltog i samma säsong av matlagningstävlingen Sveriges Mästerkock. Nu tävlar de inte emot varandra, utan satsar gemensamt på konceptet Cooking Distilled.

Inga vanliga receptfilmer 

Ludvig och Niklas gör inga vanliga matlagningsfilmer med recept på en snabblagad middag.

– Cooking Distilled är mer en inspirationskanal där vi visar hur man kan använda sprit som krydda och påvisa vilket enormt spektrum av smaker som gömmer sig i barskåpet. Från komplex whisky och kryddig gin till örtig likör och fylliga dessertviner – allt går att involvera i maten, berättar Ludvig.

Vi på Grapevine.se blev såklart glada att upptäcka att de gillar Angostura bitter, som är ett inslag i premiäravsnittet som lanserades i veckan. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Angostura 1919 daiquiri

Daiquiri är en klassisk romdrink från Kuba. I den här varianten spelar underbara Angostura 1919 huvudrollen. Drinken är en frisk fläkt i sommarvärmen!