Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit!

Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå?  Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de deltog i samma säsong av matlagningstävlingen Sveriges Mästerkock. Nu tävlar de inte emot varandra, utan satsar gemensamt på konceptet Cooking Distilled.

Inga vanliga receptfilmer 

Ludvig och Niklas gör inga vanliga matlagningsfilmer med recept på en snabblagad middag.

– Cooking Distilled är mer en inspirationskanal där vi visar hur man kan använda sprit som krydda och påvisa vilket enormt spektrum av smaker som gömmer sig i barskåpet. Från komplex whisky och kryddig gin till örtig likör och fylliga dessertviner – allt går att involvera i maten, berättar Ludvig.

Vi på Grapevine.se blev såklart glada att upptäcka att de gillar Angostura bitter, som är ett inslag i premiäravsnittet som lanserades i veckan. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Fransk söndagskyckling

Champinjon, sidfläsk och kyckling – typisk sydfransk mat. Rätten smakar som långkok, trots kort tillagningstid. Strö över persilja och servera med nykokt potatis.