Fixa festen hemma

Sugen på party men inte på att trängas i en bar? Skippa utekvällen och satsa på hemmafest med de närmsta vännerna i stället. Med hjälp av Grapevines festguide fixar du bästa hänget – med minimal ansträngning. 

Styr upp hemmabaren
Ingen fest utan en bar preppad med allt som behövs för att blanda goda och fräscha cocktails. Här är tipsen du behöver för att göra hemmabaren komplett.

Välj rätt verktyg
Ladda med barsked och en shaker så kan du både röra och skaka ihop drinkar. Se till att det finns en bra mix av spritsorter som funkar till några få utvalda drinkar och att det även finns ingredienser till goda alkoholfria cocktails.

Preppa i tid
Förbered så mycket som möjligt innan gästerna kommer. Se till att det finns ordentligt med citrus och färska örter hemma, som till exempel mynta och citronmeliss. Gör en egen sockerlag så att den är klar innan gästerna kommer. Den gör du genom att koka ihop lika delar vatten och socker som du sedan låter svalna. Smaksätt gärna med örter eller citrusskal.

Maxa isen
Se till att du har rejält med is hemma innan festen. Genom att skaka drinkarna med is får alla ingredienser samma temperatur och smakerna går ihop på ett bra sätt. Välj gärna stora isbitar till servering, så undviker du att drinken blir blaskig.

Dippa loss
Du behöver inte tillbringa timmar i köket för att ordna en fest. Följ minsta motståndets lag och satsa på några enkla men goda dippsåser. Chips, kex, brödpinnar, frukt och grönsaker är goda att dippa. Blåmögelost och turkisk yoghurt är en vinnande dippkombo. En annan superenkel och fräsch variant gör du på vispad lättcréme fraiche och citronzest, krydda med lite färska eller torkade örter.

Satsa på klassiska cocktails
Krångla inte till det i onödan. Satsa i stället på ett par välbeprövade cocktailrecept,  som till exempel på Manhattan, Old Fashioned, Tom Collins, Negroni, en champagnedrink eller klassikernas klassiker –  gin och tonic.

Text och styling: Emmy Lundström, Foto: Helén Pe
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Vin till kyckling?

Kyckling är ju populärt i många varianter på rätter, därför är det svårt att säga att ett specifikt vin passar till. Det beror helt på kryddning och tillbehör. Till lättkryddad kyckling med mild smak passar rosévin, te x Tommasi Baciorosa Appassionato . Föredrar du hellre vitt vin skall du satsa på

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne och krasse

En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering. Får du inte tag i pilgrimsmusslor går det bra att toppa med handskalade räkor.