Förra årets succé tillbaka – nu endast med 600 flaskor och i en ännu bättre årgång!

Förra årets lansering om 840 flaskor sålde slut på en dag. Igår, den 1 oktober kl 10, släpptes 600 flaskor Masseria Li Veli Verdeca 2018 i en ännu bättre årgång som dessutom fått högsta betyg i vinbibeln Gambero Rosso. 

Igår lanserades ett ytterst begränsat parti om endast 600 flaskor av Masseria Li Veli Verdeca 2018 i Systembolagets beställningssortiment.
Lanseringen är signerad den hyllade Apulien-producenten Masseria Li Veli.
Vinproducenten utsågs så sent som i april i år till en av Italiens 100 bästa vinproducenter av ”Wine Spectator".

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA VINET!

– Masseria Li Veli Verdeca 2018 har för tredje året i rad fått tre glas, 3 bicchieri, i Gambero Rosso. Så det är otroligt glädjande att vi lyckats få 600 flaskor till Sverige. Förra året lanserade vi 840 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment och den sålde slut på en dag! Säger en förväntansfull Thomas Larsson, produktchef Hermansson & Co.

Masseria Li Veli har totalt 33 hektar vinodlingar på den frodiga och soliga Salentoslätten i den sydöstra delen av regionen Apulien, mellan Joniska havet i väster och Adriatiska havet i öster. 

Druvorna till Masseria Li Veli Verdeca 2018 kommer från Locorotondo och Martina Franca, appellation Valle d´Itria IGT, och odlingarna är östligt belägna 400 meter över havet. Vinstockarna växer på låga, Apulientypiska spaljéer i en jordmån på kalkrik jord. Druvorna skördas för hand och hålls sedan väl kylda och pressas svala för att försäkra dess unika aromer bibehålls.
Alkoholjäsning sker vid 16 grader på rostfria ståltankar. Detta ger ett blommigt, fruktigt vin med hög syra och toner av jasmin och ananas.

– Det här är inte första gången vi har möjligheten att lansera ett exklusivt vin ifrån en av Italiens topproducenter Masseria Li Veli. Det här är ett stort vin och till ett mycket bra pris för denna höga kvalitet. Med totalt 600 flaskor gäller det att hålla sig framme om man ska hinna lägga vantarna på ett eget exemplar av den här skapelsen. Det här vinet, med sin härliga rondör och fräscha frukt inbäddad i en härligt frisk syra, bjuder verkligen upp smaklökarna till en rejäl hambo! Säger Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA VINET!

Masseria Li Veli Verdeca 2018

Pris: 169 kr
Artikelnr: 74168
Producent: Masseria Li Veli
Ursprung: Apulien, Italien.
Druvor: 100% Verdeca

Passar till:Torskrygg med brynt smör, ljusare kött, matiga sallader. Kan med fördel lagras några år om man vill ha fram mer mogna toner.

Lansering:Ett begränsat parti om 600 flaskor lanseras i Systembolagets beställningssortiment kl 10 den 1 oktober.

Mer om producenten:Masseria Li Veli består har 33 hektar vinodlingar och i vingårdens hjärta ligger en spektakulär huvudbyggnad med anor från det grekiska herraväldet, här kallat Masseria. På gården har det producerats vin sen början av 1900-talet.

Familjen Falvo har en lång vinmakartradition bakom sig, i över 40 år har de tillverkat viner i Toscana och passionen för att göra högkvalitativa viner har gått i arv genom familjen. 1999 köpte familjen Falvo Masseria Li Veli med ambitionen att producera högkvalitativa viner i en region med lång vinodlingstradition.
Sedan 2005 är druvodlingen helt ekologisk, dock utan att vara officiellt certifierad.

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Glassigt i glaset

På sommarens fester byter Nicole Emson, kvinnan bakom glasskedjan StikkiNikki, gärna gelato mot isglass, spetsad med lite rosa bubbel.

Bresaola med fikon och mascarpone

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.