Grillade skaldjur

Grillade räkor och ostron är fantastiskt gott. Kolsmaken gifter sig så väl med skaldjurens friska sötma och resultatet blir gudomligt – framförallt tillsammans med ett glas champagne!

Text: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Tidlösa drycker från Piemonte

Vinhuset Gancia i Piemonte grundades redan innan Italien fanns som ett enat land. Det var Gancia som etablerade de officiella reglerna för den första italienska klassiska metoden för tillverkning av mousserande vin.Regler som gäller än i dag.

Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.