Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara lätt, mjukt, bärigt och det skall gärna ha en bra fruktsyra. Väljer man ett strävare vin med mycket tanniner, riskerar man att dumt nog locka fram en "bismak" i fisken. 

Rött vin till kokt/ugnsbakad eller lättare stekt fisk
Ett typiskt exempel på ett vin som passar bra här är ett mjukt och bärigt rött vin av druvan Pinot Noir. Det är ett klassiskt vin med ursprung och hjärta i Bourgogne, Frankrike. Ett annat något kryddigare alternativ är viner gjorda på den unika druvan Frappato, med ursprung i Sicilien, Italien. Santa Tresa Frappato Organic finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 81 kr

Rött vin till kraftigt stekt- eller grillad fisk
Här är det återigen viktigt att ha i åtanke att vinet inte bör vara strävt, alltså det skall inte innehålla för mycket tanniner. Däremot, om fisken är stekt lite längre eller grillad, kan du med fördel välja ett fylligt rött vin. Ett bra exempel är ett vin med lite runda ekfatstoner, förslagsvis Prado Rey Crianza som kostar 89kr, också detta i Systembolagets ordinarie sortiment. 

 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.