Krydda köttfärs med sprit?

Hej, jag har kikat på filmerna med Ludvig Brydolf på grapevine.se och sett hur han kryddar mat med sprit. Det är ett intressant grepp tycker jag. Nu funderar jag på hur jag kan sätta guldkant på vardagsmaten. Går det till exempel att krydda en helt vanlig spaghetti och köttfärssås med sprit, och i så fall vilken?

Marcus Blom, Eksjö
 

Svar: Hej Marcus! Vi föreslår Angostura Bitter (art nr 741) som är en spritbaserad örtessens som fungerar utmärkt som smakhöjare i såväl drinkar som mat. Angostura Bitter hjälper smakerna att gifta sig och kommer göra din köttfärssås mer aromatisk. Men ta det försiktigt, Angostura Bitter är mycket koncentrerad och det behövs bara en eller två dash för att ge effekt, och en dash är några droppar. Som kuriosa kan vi berätta att receptet för Angostura Bitter skapades av en tysk läkare, stationerad i Venezuela, i början av 1800-talet och syftet var att bota sjömän från magåkommor och sjösjuka. Idag är Angostura Bitter trendigare än någonsin och förekommer i allt från cocktails till öl och mat. Hoppas köttfärssåsen blir god! 
 

Grapevineredaktionen

Har du en fråga om vin eller vill ha hjälp att matcha vin till en maträtt, skicka din fråga eller ditt recept till sommeliernsvarar@grapevine.se

Grapevine.se

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Gin & Tonic- trendigaste du kan dricka just nu!

Det började som en malariamedicin, blev sedan en standarddrink och är nu bland det trendigaste man kan dricka. Här kikar vi närmare på historien bakom Gin & Tonic och tipsar om tre bra gin-sorter som alla ger sin egen touch på den klassiska drinken. AV: ELISABET WIDELL ❖ ALLTING BÖRJADE på 1600

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Paj med lax och sparris

Rökt lax och fräsch grön sparris toppad med kapris och dill