Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och vackra glas? Just nu är det trendigt att inreda och duka med färgat glas och personliga detaljer, kan det vara något för dig?

1. Dramatisk dukning i svart och guld
En glimrande dukning med dramatiska inslag. Tips! Dekorera med fjädrar med spraymålad topp.Vik servetter som flugor. Röda rosor på bordet ökar dramatiken. Tallrikar, assietter, bestick, glas, konfetti och guldfärgad vas från Lagerhaus. Svart fat från Kähler. Ljusstakar från Mio. Duken är gjord av ett tyg från Stoff & Stil. Fjädrar och sprayfärg från Panduro. 

2. Mixade metaller 
Gör en festlig dukning med mixade metaller. Tips! Varje kuvert får en egen mask och gör festen lite roligare. Dekorera bordet med pärlhalsband, armband kan användas som servettring. Extra festligt blir det med guldfärgade bestick. Tallrik, pastatallrik, vinglas från Rosendahl. Guldfärgat fat, bestick, champagne- och vattenglas från Lagerhaus. Ljusstakar och silverfärgad bricka från Mio. Löpare från Mairo. Silverfärgat tyg som används som duk och servetter i linnetyg från Stoff & Stil. Masker och sprayfärg från Panduro. 

3. Vitt och skirt
Enkel dukning med sobra färger och vackra material. Linne, vitt stilrent porslin och silverbestick. Tips! Bind ett enkelt snöre runt servetten som servettring. En enkel grön kvist på servetten är en fin dekoration. Presentetikett fungerar bra att använda som bordsplaceringskort. Tallrikar, assietter, skål, glas, vas och champagneglas från Lagerhaus. Bestick från Mio. Ljusstakar från Ikea. Fat från Rosendahl. Linneduk och underlägg från Mairo. Jutesnöre och servetter gjorda av 

Text/stylist: Frida Svahn Bild:Michael Förster

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Chèvre Chaud

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson