Ramos Reserva – Årets bästa box IGEN!

Ramos Reserva 2017 är ”Årets Röda Box” i år igen! Den hyllade och prisade portugisen kammade hem vinsten i Sveriges tyngsta vinpris i år igen.

Årets Vinare är landets mest prestigefulla vinpris. Bakom utmärkelsen står landets främsta vinexperter från främst Allt om Vin, som arrangerar tävlingen Årets Vinare.
Onsdag den 4 december delades gulden ut till årets allra bästa viner på den svenska marknaden. Och Årets Röda box blev ingen mindre än, just det, Ramos Reserva 2017!
Det är inte första gången det röda vinet ifrån Portugals främste vinmakare blir prisat. Även 2017 vann boxen guld och utsågs till ”Årets Röda Box” i Årets Vinare. 
Ramos Reserva är hyllat och älskat av såväl kritiker som konsumenter och har utöver alla priser även kallats både ”Årets bästa box” och ”Bästa boxen någonsin” av flera av landets främsta vinjournalister.
I Ramos Reserva samsas Portugals signaturdruvor aragonês, trincadeira och syrah, vilket ger sig tillkänna genom en kryddig doft med toner av mörka röda bär och en fruktig smakpalett med bland annat medmörka plommon, lakrits och viol.
Ramos Reserva har gjort till sitt kännetecken att lämpa sig extraordinärt väl ihop med ett ovanligt brett spektra maträtter. Till alltifrån torsdagstapas, fredagspastan, lördagslammet och söndagssteken gifter sig Ramos Reserva mer än väl.

DOFT & SMAK:Klar blåröd färg. Fruktig och kryddig doft med toner av mörka röda bär såsom plommon och björnbär samt viol. Smaken är fruktig och kryddig med inslag av björnbär, mörka plommon, lakrits, viol och peppar. Välbalanserade tanniner och ett fint kryddigt avslut.

RAMOS RESERVA 2017
Artikelnr 6139, 259 kr, 3000 ml.
Druvor: aragonês, trincadeira och syrah
Ursprung: Portugal, Alentejano VR
Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA
Alkoholhalt: 14,0%
Restsocker: 4 g/l
Syra: 4,8 g/l

FAKTA ÅRETS VINARE – så går tävlingen till:
Betygen från Allt om Vins provningsgrupp ligger till grund för det röstningsprotokoll som tas fram till expertjuryn bakom Årets Vinare. I oktober sammanställdeAllt om Vin resultatet från årets alla provningar och de viner som fått högst betyg i olika kategorier bildar underlag till juryns arbete. De erfarna vinskribenterna i juryn har också möjlighet att lägga till egna favoriter, som de saknar i protokollet. Även kategorin Årets Vinhus röstas fram av juryn, medan Årets Vinbar och Årets

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.