Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och  Dubai’s tur. 

Bakom Sverige-etableringen står kocken, krögaren och den sanna entreprenören Pontus Frithiof tillsammans med Thomas Dahlstedt, som har lång erfarenhet inom contract catering och som dessutom är ägare av Modis restauranger. Idén att öppna en svensk filial grundades redan för flera år sedan, då Pontus själv besökte en Burger & Lobster restaurang i London och kände att succékonceptet var genialiskt och att något liknande inte fanns i Sveriges krogvärld. Idag har idén blivit verklighet och restaurangen huserar i en lokal på Norrlandsgatan med livlig och informell atmosfär. I samma lokal låg förut Pontus Frithiof’s välrenommerade restaurang Pontus!. Vägg i vägg hittar du även Restaurang Pocket City by Pontus Frithiof som öppnade i april 2013 och som bl.a. tagit plats på brittiska Guardians lista ”Stockholm's top 10 good value restaurants”. Med andra ord är denna del av Norrlandsgatan väl värd ett besök. Som alla restaurangsatsningar i Pontus Frithiof’s regi, följer Burger & Lobster samma kvalitétsmönster; förutom god mat och en härlig atmosfär, bemöts du som matgäst alltid med leenden och en otroligt kunnig och serviceminded personal. Att läget för de båda restaurangerna är perfekt alldeles intill Stureplan i centrala Stockholm, sätter såklart pricken över i:et.

Burger & Lobster menyn består av endast 3 unika rätter och konceptet är kaxigt enkelt: en hamburgare, en lobster roll och en 700 grams hummer, grillad eller kokt. Det går bra att dela på rätterna så att du får en halv hamburgare och en halv hummer för samma pris.(Prisnivån är runt 275 kronor per rätt).

Grapevine.se träffade Pontus Frithiof för att höra mer om den nya satsningen.

Skiljer sig den svenska filialen åt från övriga Burger & Lobster restauranger?
– Nej, eftersom konceptet är franchising är vi hårt styrda vilket gör det enkelt för oss och vi lägger all fokus på att ge bra och trevlig service. Det är också en trygghet för Burger & Lobster kunden att dom vet att vår hamburgare är identisk med Londons och New Yorks. Fördelen med ett färdigt koncept onekligen. Och kvalitén är riktigt bra.

Vego- och hälsotrenden har brett ut sig i Sverige under de senare åren. Kommer man som vegetarian att erbjudas något vegetariskt på menyn, t ex vegoburgare? – Nej, något vegetariskt alternativ finns det inte, men vägg i vägg på Pocket by Pontus finns såklart goda vego-rätter på menyn. Du behöver inte ens lämna huset!

Hur ser framtidsvisionen ut för Burger & Lobster?
- Med tanke på att vi har rättigheter för hela Skandinavien, ser vi Stockholmsfilialen som ett startskott, och vårt enda mål just nu är att göra den så bra som möjligt. Sedan får vi se var nästa nedslag blir.

Text: Catharina Hedfors
Foto: Pressbilder Burger & Lobster

Catharina Hedfors

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Premiumpicknick

Glöm vissen pastasallad och ljummet vin. Fyll istället picknickkorgen med bubbel och härliga delikatesser. Det är enklare än du anar att sätta en rejäl guldkant på din utomhusmåltid!

Ångkokt havsabborre med grönsaker

Portugisiskt recept på abborre signerat vinmakaren J.P Ramos