Smakmekka i Stöten

Stöten har utsetts till att ha ”Sälens bästa skidåkning”. Men här finns långt mer än branta backar och fin offpist. Vad sägs om fondue, barhäng, medium rare entrecote, mockaruta, läskande drink eller hummersoppa till exempel?

Även Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten har bredd i sitt smakliga utbud. Mitt i Stötens hjärta ligger destinationens största restaurang – Brasseriet. Här mättar man hungriga skidåkare både till frukost, lunch och middag. Och självklart har man afterski alla dagar i veckan - utomhus såhär års. Här är Stroh kung i baren så det är bara att beställa in en stänkare och sjunga med!

Fredagar och lördagar förvandlas Brasseriet till ett nöjespalats för kvällspigga gäster framåt småtimmarna. Nattklubb med dansgolv och dj på klassiskt partajmanér. Men det är nog just som restaurang Brasseriet tar störst plats. Med sina rustika trämöbler, kandelabrar med levande ljus och stora glaspartier som ger utsikt åt både norr och söder, passar Brasseriet inte minst för en härlig middag av festligare snitt. Vad sägs om rosastekta lammracks, härligt knapriga ribs eller Brasseriets egna hamburgare - som faktiskt sägs vara Sälens bästa? Då kött är något av ett signum finns utöver a’la carte-menyn även en grillbuffé två kvällar i veckan, som bjuder på kyckling, lamm, nöt och kryddiga korvar.

Ski-in, joddla ut!

Mitt i backen ligger Alpinspirerade Tyrolerladan. Största kändisarna här stavas fondue och wienerschnitzel. Till förrätt väljer vi gärna en hummersoppa med kantareller och lingon. Spännande! Eller en kaltenplatte med kallskurna delikatesser på bland annat ren och älg.

Tyrolerladan serverar även en rejält stadig lunch ifrån en fast meny. Vad sägs om Bratwurst, ryggbiff eller ugnsbakad torsk? Ski-in, ät och drick och joddla av glädje på vägen ut!

Nyhet den här säsongen är Älvan Bar & kök, öppet för lunch och middag.

Unikt är att alla lunchrätter serveras som halv- eller helportion, och det är klassisk husman som stekt fläsk med löksås, lax eller köttbullar som gäller. Till middag erbjuds klassiker som toast skagen, råbiff, risotto, plankstek och moule. Efter maten? En hjortontiramisu med en skvätt god rom såklart!

Mer info på stoten.se

Text: Katarina Sjöström
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Välkommen till Grapevine.se

Grapevine.se är en plats för dig som gillar att kombinera god mat och dryck. Här hittar du goda recept, dryckestips, reportage, en stor portion kulinär kunskap och mycket mer. Vi tror att kärleken till smaker blir större ju fler man delar den med. Därför hoppas vi att du hittar inspirationen här på

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.