Smörgåstårtan 2.0

Den hade sin storhetstid under 70-talet och hamnade av någon anledning i skamvrån. Men nu har den har återfått en självklar plats på festbordet. Säg hej till den nya, moderna smörgåstårtan gjord av Haga bageriet i Stockholm.

Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten den både ser inbjudande ut och har en härlig krämighet som mänga uppskattar. Dessutom är det praktiskt då gästerna själva kan välja hur stor bit man vill ha.

Festliga favoriter i glaset

Till den festliga smörgåstårtan får det gärna vara bubblor i glaset, och vill man vara riktigt trendig bjuder man på champagne, som eleganta Beaumont des Crayeres Grande Reserve Brut eller mousserande roésevin som Black Tower Organic Pink Bubbly.

Alkoholfritt rosé

Skippa mineralvatten och bjud på ett gott alkoholfritt rosevin. Superfräscha Black Tower Alcoholfree delicious rose passar utmärkt som mingelvin, medan Arc-en-Ciel  har en mer mat­vänlig stil och är en bra matchning till sommarens lättare bufférätter.

Text: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Torrt, smakfullt vin till räkor?

Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner? Marianne Oskarsson,

Napue cranberry

En festlig och somrig drink med den prisbelönade finska Kyrö Napue Rye Gin. Tranbärsjuicen ger syrlig smak och dramatisk färg.