Smörgåstårtan 2.0

Den hade sin storhetstid under 70-talet och hamnade av någon anledning i skamvrån. Men nu har den har återfått en självklar plats på festbordet. Säg hej till den nya, moderna smörgåstårtan gjord av Haga bageriet i Stockholm.

Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten den både ser inbjudande ut och har en härlig krämighet som mänga uppskattar. Dessutom är det praktiskt då gästerna själva kan välja hur stor bit man vill ha.

Festliga favoriter i glaset

Till den festliga smörgåstårtan får det gärna vara bubblor i glaset, och vill man vara riktigt trendig bjuder man på champagne, som eleganta Beaumont des Crayeres Grande Reserve Brut eller mousserande roésevin som Black Tower Organic Pink Bubbly.

Alkoholfritt rosé

Skippa mineralvatten och bjud på ett gott alkoholfritt rosevin. Superfräscha Black Tower Alcoholfree delicious rose passar utmärkt som mingelvin, medan Arc-en-Ciel  har en mer mat­vänlig stil och är en bra matchning till sommarens lättare bufférätter.

Text: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras! Fredrik Hjulfors har varit i restaurangbranschen sedan han var 16

Barceló Gran Añejo

Känd sedan länge, ny hos oss! Finns i två storlekar, 35 cl och 70 cl.

Lammkotletter i ugn med provencalsk touche

Steka i ugn är ett bekvämt sätt att tillaga kött. Rätt innertemperatur på köttet är den enkla tumregelen för att få en riktigt saftig och god rätt.