Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: 

Hine Rare VSOP
En elegant cognac med en komplex, kryddig smak med inslag av fat, nougat, nötter, vanilj och apelsinskal. Lång, behaglig eftersmak, en cognac att njuta av länge.

Bunnahabhain 12 y.o
Den här whiskyn från har lätta toner av frukt och nötter som övergår i en spektakulär maltig sötma. Fylligt och långt avslut.Ett hantverk från Islay. 

Angostura 1919: 
Balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär och viss sötma, inslag av torkad frukt, mandelmassa, örter, vanilj och arrak.

Patrón XO Café Tequila Coffee Liqueur
Smaken är torr med tydlig kaffesmak. Toner av choklad, vanilj och ljus tequila.En blandning av ultra premium tequila och det bästa tänkbara kaffet. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Vin till lax med passionfruktsås

Hej sommeliern! Tack för en trevlig tidning. Jag vill gärna ha tips på vin till min ugnsstekta lax med passionsfruktsås. Det är en hel del grädde i såsen. Gunilla, Norsjö Svar: Hej Gunilla! Vilken otroligt spännande rätt du ska laga – blir det lyckat måste du skicka in ditt recept till oss. Nu till

BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Bouillabaisse med rouille

Oh la la, fransk matlagningskonst när den är som bäst. Bouillabaisse betyder koka och sänka på franska och mot slutet sänks värmen på grytan, så att fisk och skaldjur behåller sin fina konsistens. ​