Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: 

Hine Rare VSOP
En elegant cognac med en komplex, kryddig smak med inslag av fat, nougat, nötter, vanilj och apelsinskal. Lång, behaglig eftersmak, en cognac att njuta av länge.

Bunnahabhain 12 y.o
Den här whiskyn från har lätta toner av frukt och nötter som övergår i en spektakulär maltig sötma. Fylligt och långt avslut.Ett hantverk från Islay. 

Angostura 1919: 
Balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär och viss sötma, inslag av torkad frukt, mandelmassa, örter, vanilj och arrak.

Patrón XO Café Tequila Coffee Liqueur
Smaken är torr med tydlig kaffesmak. Toner av choklad, vanilj och ljus tequila.En blandning av ultra premium tequila och det bästa tänkbara kaffet. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Rustikt i vinkällarnas dal

På besök i Verona och Valpolicella får du njuta av ett kök med smakrika korvar, mustiga grytor och handgjord pasta. Exempelvis gnocchi, som är något av ett hantverk. Allt serverat med de mest välsmakande av viner. Naturen i provinsen Verona, öster om Gardasjön, är bergig och känd för sitt jordbruk

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.