Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: 

Hine Rare VSOP
En elegant cognac med en komplex, kryddig smak med inslag av fat, nougat, nötter, vanilj och apelsinskal. Lång, behaglig eftersmak, en cognac att njuta av länge.

Bunnahabhain 12 y.o
Den här whiskyn från har lätta toner av frukt och nötter som övergår i en spektakulär maltig sötma. Fylligt och långt avslut.Ett hantverk från Islay. 

Angostura 1919: 
Balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär och viss sötma, inslag av torkad frukt, mandelmassa, örter, vanilj och arrak.

Patrón XO Café Tequila Coffee Liqueur
Smaken är torr med tydlig kaffesmak. Toner av choklad, vanilj och ljus tequila.En blandning av ultra premium tequila och det bästa tänkbara kaffet. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Mat för barn över 18 år"

Ludvig Brydolf, känd från Mästerkocken 2015 släpper nu sin fina och inspirerande bok, där han plockar in baren i köket. Läs mer om Ludvig och hans bok här.

Angostura Hot Punch

Tack vare teet får drinken en kryddig och fruktig smak. Vill du göra en alkoholfri variant går det bra att utesluta Angosturan.